Krista Pärmäkoski hiihti 10 kilometrin SM-kultaan

Krista Pärmäkoski voitti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan Suomen mestaruuden Vöyrillä. Hän oli kisaan ehdottomasti suurin ennakkosuosikki ja pitikin parasta vauhtia koko kisan.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Pärmäkoski oli jokaisella väliaikapisteellä kärjessä ja kasvatti eroa takaa tuleviin tasaisen varmasti. Maalissa ero seuraavaan oli 45,1 sekuntia.

Laura Mononen halusi lisätä SM-mitaliensa määrää. Vaikka Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Mononen ei pystynyt vastaamaan Pärmäkosken vauhtiin, otti hän hopeaa selkeällä erolla kolmossijaan.

Pronssisijasta käytiin tiukin kamppailu seurakaverusten, Vuokatti Ski Team Kainuun Susanna Saapungin ja Vilma Nissisen välillä. Sen voitti Nissinen, joka pystyi viimeisen 1,5 kilometrin aikana kääntämään sekuntitaiston itselleen. Pronssi oli Nissiselle uran ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten sarjan SM-mitali.