Kriisiseura Edmonton Oilers nappasi yllätys voiton

G – NHL

Kriisiseura Edmonton Oilers onnistui viime yönä nappaamaan voiton Chicago Blackhawksilta luvuin 5-2. Chicago on aloittanut vuoden 2015 odotettua vaisummin, kun kasassa on kaksi voittoa viidestä ottelusta.

Chicagon maalia ottelussa vartioinut Antti Raanta oli ollut edellisen kerran Chicagon aloittava maalivahti 21. joulukuuta, jolloin hän nollasi Toronton. Suomalaisvahti oli voittanut viisi edellistä starttiaan.

Blackhawks meni ottelussa johtoon Brandon Saadin osumalla ajassa 7:34. Edmonton meni kuitenkin ohi vielä ensimmäisessä erässä kahdella osumalla. Toista erää oli pelattu 5:47, kun Saad toi Chicagolaiset tasoihin illan toisella osumallaan. Oilers meni tämän jälkeen menojaan, tasoittaen pelin noin minuutti Saadin osuman jälkeen. Kolmannessa erässä Edmonton huudatti maalitorvia vielä kaksi kertaa.

Teuvo Teräväinen oli palannut Chicagon pelaavaan kokoonpanoon yhden ottelun katsomokomennuksen jälkeen. Teräväinen sai jääaikaa lähes 15 minuuttia.

Edmonton on piristynyt valmentajavaihdoksen jälkeen ja onkin voittanut viimeisestä kuudesta ottelusta kolme ja hävinnyt varsinaisella peliajalla kerran.