Kotivoitto kruunasi Krister Savosen juhlaottelun, Kupittaalla viiden maalin minuutti

Salibandy1

Classic juhlisti uransa aivotärähdysten takia kesken kaiken lopettamaan joutunutta Krister Savosta juhlaottelussa EräViikinkejä vastaan, ja illan kruunasi ”Familyn” komea 8–4-kotivoitto.   Turun Kupittaalla äimisteltiin viiden maalin minuuttia TPS:n lyödessä Turun derbyssä FBC Turun 9-5.

Lempäälän ottelutapahtuma aloitettiin Krister Savosen uran juhlistamisella, ja 1300-päinen yleisö osoitti kunnioituksensa tapahtuman keskipisteenä olleelle taiturille. Itse ottelun Classic ratkaisi jo avauserässä, jonka se vei 4-1. Vieraiden Tommi Rosendahl kykeni vielä kuittaamaan nopeasti Toni Salmisen avausmaalin, mutta sitten Oskari HeikkiläSami Johansson ja Albert Koskinen laukoivat kotijoukkueen karkuun. Kolmannessa erässä Matias Vaajala iski lukemiksi jo 8-1 ennen kuin kaksikko Mika Moilanen ja Joakim Lund taituroi EräViikingeille kolme perättäistä kavennusosumaa. Lund oli ottelun tehomies saldolla 1+3, kotijoukkueelle merkkautti Eemeli Salin 2+1.

Kupittaalla saatiin ihmetellä toisessa erässä melkoista maalisumaa, kun verkot pölisivät minuutissa ja kolmessa sekunnissa viisi kertaa. Tappiolla 4-1 ollut FBC Turku nousi ajassa 34.42 Veneri Tuonosen maalilla 4–5-johtoon, mutta sitten alkoi tapahtua. Mikko Hautaniemi iski 14 sekuntia myöhemmin rystyltä TPS:n tasoitin, 37 sekuntia tästä Jere Niemelä linkosi kotijoukkueen johtoon, yhdeksän sekuntia maalin jälkeen Mikko Hautaniemi sivalsi eron kahteen eikä tässä vielä kaikki. Keskialoittajien painiessa pallosta sen nappasi Peteris Trekse, joka laukoi TPS:n 8–5-johtoon kellon ehdittyä käydä vain kaksi (!) sekuntia ja pysähdyttyä näyttämään 35.44.

Perjantain kolmas ottelu miteltiin Espoon Tapiolassa, jossa Oilers löi LASBin 5-2. Kahdesti osunut Aaro Astala sekä Tuomas Iiskola laukoivat Öljymiehille 21 minuutissa 3–0-johdon, ja toinen erä näki vieraiden Niko Einiön kavennuksen sekä Justus Kainulaisen ylivoimamaalin. Päätösjaksolla LASB venyi yhteen kavennukseen ennen kuin Heikki Iiskola laukoi päätösnumerot tyhjiin maalivahti Joonas Kaltiaisen syötöstä.

TPS:llä on illan otteluiden jälkeen sarjakärjessä kuuden pisteen etumatka Nokian KrP:hen, josta Classic on kahden pisteen päässä. Oilers nousi voitollaan pisteen päähän viidentenä olevasta SPV:stä.