Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hyppäsi yli olympiarajan

Kristiina Mäkelä yleisurheilu

Kristiina Mäkelä rikkoi Kuortaneen juhannuskisoissa kolmiloikan olympiarajan. Mäkelä venytti kisan neljännellä kierroksella ennätyksensä 14,41. Tokion kisaraja on 14,32.

Kuortaneella Mäkelä oli selkä seinää vasten. Jos olympiakisojen tulosraja ei olisi rikkoutunut, olisi hänen olympiamatkansa jäänyt väliin, sillä kisojen tulosrajan oli jo ennen Kuortaneen kilpailua rikkonut 32 urheilijaa, joka on se määrä hyppääjiä, joita Tokion naisten kolmiloikkaan oli kaavailtu.

– Helpotus. Se oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen, Mäkelä sanoi.

Mäkelän mukaan Kuortaneen ennätyshypyssä ei lopulta ollut isoa eroa hänen aiempiin hyppyihinsä tänä kesänä.

– Oikeastaan silloin, kun pääsen lankulta kunnolla ilmaan, vartalo säilyy suorana niin silloin se on tällaista. Usein on käynyt niin, etten ponnista kunnolla lankulta ja hypyt menevät laakana ja se on sitten 14,20. Nyt näistä hypyistä myös 14,30 oli hyppynä ihan ok, hän sanoi.

Mäkelän ennätys ennen Kuortaneen kilpailua oli 14,38, jonka hän on loikkinut hallissa. Ulkoradoilla Mäkelän aiempi ennätys oli 14,31.

Kuortaneen ennätyksellään Mäkelä menee Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Hän edellään on on tällä kaudella Suomen ennätystä kahdesti parantanut Senni Salminen tuloksellaan 14,63.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.