KHL – Jokerit aloittaa tänään pudotuspelit, kun vastaan luistelee Lokomotiv, lue ottelusarjan ennakko.

Helsingin Jokerit aloittaa tänään taipaleensa KHL:n pudotuspeleissä kohtaamalla avauskierroksella Lokomotivin. Vaikka Jokereilla kotietu onkin niin ottelusarjasta voi odottaa todella tasaista. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kuudesti, joista Lokomotiv voitti neljä ja Jokerit vain kaksi ottelua. Lisäksi mikä on huomiolle pantavaa on se, että Jokerit ei voittanut yhtään runkosarjan kotiottelua Lokomotivia vastaan, joten tänään olisi aika laittaa tuo tilasto tämän kauden osalta poikki.

Ennakkoaselmat pudotuspelisarjaan

Jokerit

Jokerit tuskin lähtee omassa pelisapluunassan muuttamaan mitään, sillä se on toiminut viime kuukaudet niin hyvin. Maalilla todella suurella varmuudella aloittaa latvialainen Janis Kalnins, joka sai runkosarjan lopussa tärkeää huilia, joten mies pääsee tänään tuoreena kehiin, kun pudotuspelit alkavat.

Embed from Getty Images

Puolustus on Jokereilla laadukas ja aivan riittävä verrattuna aikaisempiin kausiin. Kiekollinen rooli lepää pitkälti Mikko Lehtosen harteilla, joka teki runkosarjassa enemmän pisteitä, kuin kukaan muu joukkueesta. Kiekollista tukea antaa myös kokenut Sami Lepistö mutta onneksi kiekkollisen pelin vastapainoksi on joukkueessa tarpeeksi myös puolustavia pakkeja, kuten Tommi Kivistö. Lisäksi joulukuussa hankittu tshekkipuolustaja David Sklenicka on osoittautunut tärkeäksi pelaajaksi ja juuri tällaisten ns. rivipelaajien panos varsinkin pitkissä pudotuspelisarjoissa on todella iso.

Hyökkäysmateriaali on Jokereilla paras mitä se on koko KHL taipaleen aikana ollut. Varsinkin hyökkäyksen leveys on tärkeä asia, sillä jokaisesta ketjusta löytyy taitoa otteluiden ratkaisuun. Siitä huolimatta, että hyökkäyksessä riittää leveyttä niin eniten odotetaan tottakai tehoja kärkiketjujen pelaajilta, kuten 48 pistettä runkosarjassa tehneeltä Brian O”Niellilta sekä hyvin pelanneelta tanskalaishyökkääjä Peter Reginiltä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Lokomotiv

Lokomotiv pelasi hyvän runkosarjan lopun, mutta liiallinen ailahtelu kauden alussa vei mahdollisuudet taistella itäisen kaavion kärkisijoista. Maalivahtipeli on joukkueella kunnossa, sillä molemmat maalivahdit ovat pelanneet jo pelkästään tilastojen valossa hyvän kauden.

Puolustuksessa joukkueella ei ole selkeää kiekollista liideriä vaan enemmän oman puolustusalueen osaajia. Tätä osoittavat myös tilastot, sillä joukkue päästi runkosarjassa 13 maalia vähemmän kuin Jokerit.

Embed from Getty Images

Hyökkäyksessä isoa vastuuta kantaaa Denis Alexeyev sekä ranskalainen Stephan Da Costa, jotka molemmat tekivät runkosarjassa noin 35 pistettä. Lisäksi myös ruotsalaishyökkääjä Anton Lander on vaarallinen pideltävä, sillä mies oli joukkueensa paras maalintekijä 18 osumallaan, joten hänen panosta tullaan tarvitsemaan isosti myös Jokereita vastaan.

Veikkaus miten ottelusarjassa tulee käymään

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua ovat sarjan kannalta äärimmäisen tärkeitä. Mikäli Jokerit pystyisi voittamaan molemmat sarjan ensimmäiset kotiottelunsa, pääsisi se todella hyvästä tilanteesta vieraskiertueelle. Mikäli taas heti ensimmäisestä pelistä tulisi tappio, aiheuttaisi se stressiä joukkueelle.

Ottelusarjasta on ennakoitavissa pitkää kuuden tai seitsemän pelin koitosta, josta Gee ennakoi Jokereiden menevän jatkoon voitoin 4-2.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.