KHL – Jokereilla mahdollisuus laittaa Lokomotiv kuilunpartaalle, lue ottelun ennakko

Helsingin Jokerit jatkaa tänään urakkaansa KHL:n pudotuspeleissä, kun se kohtaa vieraissa Lokomotiv Jaroslavlin. Vaikka sarja ei ole vielä Jokereille katkolla, on sillä hyvä sauma katkaista vastustajan selkärankaa jo tässä vaiheessa, koska ensimmäisten otteluiden perusteella on vaikea kuvitella, että Lokomotiv enää nousisi 0-3 tilanteesta ottelusarjan voittoon.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Jokerit lähtee illan koitokseen hyvästä tilanteesta, sillä se johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0 ja muutenkin peli kulkee jäällä kuin unelma ja joukkuehenki tuntuu olevan tällä hetkellä todella hyvällä tasolla, kiitos hyvien otteiden. Jokerit on aloittanut pudotuspelit pelillisesti paremmin kuin kertaakaan KHL-taipaleensa aikana ja tämä lupaa todella hyvää myös jatkoa ajatellen.

Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa Jokerit oli todella vahva varsinkin otteluiden alussa ja avauserät se vei maalierolla 4-0. Varsinkin toisessa ottelussa Jokerit naulasi kamppailun käytännössä ensimmäiseen kaksikymppiseen johtamalla peliä tuossa vaiheessa jo 3-0 eikä vierailla ollut enää mitään palaa.

Embed from Getty Images

Jokereiden puolustus ja maalivahtipeli on kerännyt myös kiitosta, sillä joukkue on päästänyt kahdessa ottelussa vain yhden maalin. Maalivahtipeli on ollut hyvää eikä Jokerit ole ollut runkosarjan lopusta lähtien enää vain latvialaisen Janis Kalninsin varassa, sillä Antti Niemi on parantanut otteitaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Niemen prosentit ovat parantuneet roimasti ja mies on torjunut viimeiset viisi peliä torjuntaprosentilla 91,4. Niemen hyvästä pelaamisesta huolimatta Kalnins jatkaa kaiken järjen mukaan ykkösmaalivahtina mikäli vain mies pysyy terveenä.

Vaikka Jokerit on päästänyt vähän maaleja, pitää kuitenkin muistaa, että Lokomotiv ei ole pystynyt edes antamaan Jokereille kunnon haastetta. Tänään sopii toivoa, että Jokerit saisi kunnon vastuksen, jotta nähtäisiin joukkueen todellinen taso koska on vaikea uskoa, että Lokomotiv on noin huono mitä kaksi ensimmäistä ottelua antoivat ymmärtää.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspäässä tehot ovat jakautuneet tasaisesti ja maaleja voidaan odottaa jokaiselta ketjulta. Lisäksi joukkueen ykköspakki Mikko Lehtonen on ollut hyökkäyspäässä edelleen yhtä maaginen kuin runkosarjassa ja mies on tehnyt kahteen peliin tehot 1+3. Lisäksi esiin pitää nostaa Jokereiden nelosketju, joka teki edellisessä kamppailussa kovan työnteon lisäksi myös tulosta, sillä Marko Anttila sekä Antti Pihlström keräsivät tehot 1+1.

 

Kotijoukkue Lokomotiv Jaroslavlista on vaikea sanoa juuri mitään, sillä joukkue on ollut niin surkea, joten tänään tahdin on viimeistään muututtava, jotta joukkueella on vielä mahdollisuuksia taistella ottelusarjan voitosta. Joukkueen maalivahtipeliä on mielenkiintoista seurata, sillä Jokerit on tulittanut sekä Ilya Konovalovin että Alexander Lazushinin vaihtoon, joten kummankaan maalivahdin itseluottamus tuskin on tapissaan.

Embed from Getty Images

Tänään voisi luulla, että kotijoukkue tulisi kovaa päälle heti ottelun alusta lähtien ja loisi Jokerien alakertaan hurjaa painetta. Mikäli joukkue pystyy esittämään samankaltaista pelaamista kuin runkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa, on sillä mahdollisuus napata tänään voitto. Toki runkosarja ja pudotuspelit ovat aivan oma maailmansa, mutta jotain suuntaviivoja niistäkin voi vetää. Lisäksi hyökkäyspäässä joukkueen ykköshärkien Anton Landerin, Stephane Da Costan sekä Magnus Pääjärven ja kumppaneiden on noustava nyt viimeistään esiin, sillä mikäli tänään ei ala tulosta tulemaan, alkaa aika käymään todellakin vähiin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.