KHL – Jokereiden maalivahtipelissä on yksi iso ongelma nimeltä Antti Niemi

Jokerit on pelannut takkuilevan alun jälkeen KHL:ssä erinomaisen runkosarjan ja se on viime kuukausina kerännyt todella kovalla prosentilla pisteitä aivan sarjan suurseurojen tahtiin. Jo nyt on selvää, että joukkue pääsee pudotuspeleihin hyvästä tilanteesta ja mikäli totaalista romahdusta ei tule, pääsee Jokerit aloittamaan pudotuspelit vielä kotiedun turvin, joka olisi joukkueen ja seuran kannalta todella hyvä asia. 

Siitä huolimatta, että Jokereiden kausi on ollut kokonaisuudessaan hyvä ja joukkueella on ensi kertaa aidosti mahdollisuus menestyä pudotuspeleissä on yksi asia silti nostettava esiin ja se on joukkueen maalivahtitilanne. Kaikki näytti viime keväänä vielä hyvältä, kun Jokerit tiedotti, että NHL:ssä koko 2010 -luvun pelannut Antti Niemi siirtyy joukkueen vahvuuteen. Tuolloin käytännössä kaikki seurassa ajattelivat, että Jokerit on vihdoin saanut luotettavan ykkösmaalivahdin, joka tulee olemaan kevään ratkaisupeleissä se tärkeä voittava maalivahti.

Embed from Getty Images

Karu todellisuus Niemen kohdalla paljastui jo heti alkukaudesta, kun otteet maalinsulla olivat todella hapuilevia eikä mies tuntunut saavan edes silmiään kiinni. Niinpä heti alkukaudesta latvialainen Janis Kalnins sai enemmän vastuuta kun oli ehkä tarkoitettu ja mies ryöstikin nopeassa tahdissa ykkösveskarin paikan itselleen. Kalnins onkin pelannut hyvän kauden ja mies tuleekin olemaan Jokereiden ehdoton ykkösveskari, kun pudotuspelit aikanaan alkavat.

Iso kysymys kuuluu, onko Jokereiden maalivahtipaletti kokonaisuudessaan riittävän hyvä kevään koviin koitoksiin ja vastaus on, että ei ole. Kalnins on pelannut kauden aikana paljon ja pieni pelko onkin, että mies ei ole riittävän tuore pudotuspeleissä. Latvialaisen isoon pelimäärään on syynä juurikin Niemi, jonka surkeasta pelaamisesta johtuen Kalnins on joutunut pelaamaan liian paljon otteluita runkosarjassa. Niemi on torjunut kauden aikana vain 14 ottelua ja tilastot noissa kamppailuissa on katastrofaalisen heikot. Niemi on päästänyt yli 3,5 maalia ottelua kohden ja torjuntaprosentti on sarjan häntäpäätä vain 87,6. Jotain myös valmennuksen luotosta Niemeä kohtaan kertoo myös se, että miestä ei uskallettu laittaa tänään pelattavaan Riika-peliin edes maalille, vaikka vastassa oli sarjan häntäpään jengi. Valmennuksen viimeinenkin luotto Niemeen meni surullisen kuuluisassa Severstal-ottelussa, jossa mies tulitettiin kahden erän jälkeen vaihtoon.

Embed from Getty Images

Sinänsä Jokereilla ei vielä suurempaa huolta ole, mikäli vain Kalnins pelaa samalla tasolla kuin tähän asti, mutta isot uhkakuvat nousevat viimeistään siinä vaiheessa esiin, jos latvialainen sattuu esimerkiksi loukkaantumaan. Kuka silloin laitetaan maalille? Niemen nykyvire ja itseluottamus on sillä tasolla, että olisi edesvastuutonta laittaa miestä edes maalille. Toki tässä kohtaa voi heittää pallon myös Jokereiden suuntaan ja kysyä miksi seurassa ei reagoitu asiaan ajoissa, kun siirtoraja oli auki, koska tilanne on ollut sama käytännössä koko kauden. Tässä kohtaa voikin kysyä kannattaako Niemeä edes pitää luukkuvahtina vai pitäisikö seuran nostaa joku nuorempi ja paljon paremmalla itseluottamuksella varustettu kaveri kakkosmaalivahdiksi. Se on kuitenkin varmaa, että Jokereissa toivotaan kädet ristissä, että mitään loukkaantumisia ei maalivahtirintamalle tule, koska siinä tapauksessa menestys tämän kauden osalta on taputeltu, sillä Kalnins on joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja menestyksen kannalta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.