Kestomestari Classicille nyt tappio jo kuudennella kierroksella – TPS etevämpi rangaistuslaukauksissa

Salibandy3

Kestomestari Classic koko tällä kertaa kauden avaustappionsa F-liigassa jo kuudennella kierroksella, kun se taipui kotonaan rangaistuslaukauksilla TPS:lle 1-2. Perjantain toisessa miesten ottelussa Nokian KrP löi Joona Rantalan kauden kolmannella jatkoaikamaalilla LASBin 4-3.

Aleksi Ahokas laukoi tänään TPS:n avauserässä johtoon. Ville Lastikka tasoitti toisessa erässä, mutta enempää osumia ei ilman ykkösviisikkonsa pelintekijöitä Krister Savosta ja Nico Saloa tänään yrittänyt Classic onnistunut tekemään. Voiton kohtalo ratkesi lopulta vasta rangaistuslaukauskisassa, jossa TPS:n ensimmäisten kahden laukojan Miko Kailialan ja Mikko Hautaniemen maalit riittivät lisäpisteeseen, kun isännistä onnistui vain Jussi Piha. Voitto oli TPS:n ensimmäinen Classicista runkosarjassa sitten kevään 2010, ja yli 10 vuotta on myös siitä, kun Classic viimeksi jäi liigassa näin vähille osumille.

Illan oikeudenjakajista Anssi Silvo palkittiin 400 vihelletyn liigaottelun johdosta. Samaan lukemaan ovat lajissa aiemmin yltäneet vain Mikko Alakare ja Vesa Vilkki.

Illan toisessa ottelussa Nokian KrP karkasi toisen erän lopussa jo 3–1-johtoon Miska Mäkisen syötettyä kaikki kotijoukkueen kolme osumaa. LASB nousi kuitenkin päätösjaksolla kiinni pisteeseen, kun ensin Niko Einiö erän puolivälissä kavensi ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Perttu Koljonen laukoi pelin tasoihin. KrP:n voittomaalin iski sitten ajassa 63.09 jatkoaikamaalien erikoismies Joona Rantala hiukan halvalla tavalla. LASBin puolustajien poikkisyöttö lähti vaihtoon pyrkivälle pelaajalle, ja kahden pelaajan epäröidessä, kuka ottaa pallon, se pomppasi laidasta ilmaiseksi Joona Rantalan lapaan ja löytyi kaksi sekuntia myöhemmin vieraiden verkosta. Tämä ottelu oli samalla myös Suomen Cupin ottelu, jossa nokialaiset nappasivat Rantalan osumalla jatkopaikan.

EräViikingit nousi ainakin hetkeksi F-liigan naisten tasolohko A:n kärkeen, kun se ohitti kaksi ottelua vähemmän pelanneen mestari PSS:n kaatamalla kotonaan Classicin 3-1. B-lohkon illan ottelussa Helsinki United kukisti vieraissa Pirkkalan Pirkat 4-2.

Taru Nordman iski EräViikingeille ensimmäisessä erässä avausmaalin, ja toisessa Sofia Mittentag linkosi takatolpan juureen lukemiksi 2-0. Kolmannessa osuivat molemmat, kun ensin Meri Mäkinen kavensi Classicille, mutta runsas minuutti myöhemmin Taru Nordman löysi maalin edestä Maura Paajasen ja tämä läppäsi rystyltä loppunumerot. EräViikinkien maalivahti Laura Loisa kirjautti ottelussa vain viisi torjuntaa, kun toisessa päässä Elsi Kangasharju sai urakoida 18 pelastusta.

Pirkkalassa nähtiin sähäkkä alku, kun Anni Rainio, Henriikka Keinänen ja Moona Koskimäki laukoivat vieraille kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johdon ja heti perään Kiia Verronen kavensi. Lisää nähtiin vasta päätöserässä, jossa Tiia Kivistö nosti Pirkat ensin maalin päähän mutta Laura Jääskeläinen laukoi loppunumerot jo erän puolivälissä.