Kauan odotettu NHL-kausi starttasi viiden ottelun voimin

Uusi NHL-kausi on päässyt vihdoin vauhtiin! Ensimmäisellä kierroksella pelattiin viisi ottelua. Kauden ensimmäisessä ottelussa Philadelphia Flyers päihitti Pittsburgh Penguinsin luvuin 6–3.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin Philadelphia-hyökkääjä Joel Farabee tehoin 1+3. Pittsburghiin siirtynyt Kasperi Kapanen ei pelannut. Kapanen ei ollut mukana, kun seura aloitti harjoitusleirinsä maanantaina, koska Kapasen viralliset maahantuloasiat eivät olleet kunnossa eikä hän ennättänyt Pittsburghiin ajoissa.

Yön toisessa ottelussa Toronto Maple Leafs nappasi 5–4 -jatkoaikavoiton Montreal Canadiensista. Montrealin suomalaistrio Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät ilman tehopisteitä.

Ottelun ratkaisi jatkoajalla Morgan Rielly.

Jokereista Torontoon lähtenyt puolustaja Mikko Lehtonen oli Maple Leafsin viiden pelaajan vararyhmässä eli ”taxi squadissa”. Taxi-ryhmässä on 4–6 pelaajaa ja sillä seurat pystyvät tarvittaessa nopeasti reagoimaan mahdollisiin koronavirus- ja muihin poissaolo-ongelmiin.

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning aloitti kautensa kukistamalla Chicago Blackhawksin maalein 5–1. Ottelu oli selvä jo avauserän jälkeen, kun Tampa Bay johti sitä 3–0.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Lightningin kapteeni Steven Stamkos tehoin 1+2.

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen torjui 30/35 kertaa kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Koskisen uurastus ei kuitenkaan kantanut voittoon asti, sillä Edmonton taipui Canucksille kotonaan maalein 3-5. Vancouver-pakki Olli Juolevi pelasi reilut kymmenen minuuttia ilman tehomerkintöjä. Ottelu oli viime vuoden NHL-pudotuspeleissä yhden ottelun pelanneelle Juoleville uran ensimmäinen runkosarjaottelu NHL:ssä.

Kärpistä takaisin Edmontonin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Jesse Puljujärvi jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Puljujärvi pelasi reilut 13 minuuttia, laukoi kerran maalia kohti ja kirjasi plusmiinussaldon -1.

Yön viimeisessä ottelussa Colorado Avalanche hävisi kotonaan St. Louis Bluesille 1-4. Suomalaisista ottelussa esiintyi kotijoukkueen Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen, jotka jäivät ilman tehomerkintöjä.