Katsaus yön NHL-kierrokselle

New York Rangers voitti Pittsburgh Penguinsin 3-2 jatkoajalla. Kaapo Kakko oli hurjalla pelipäällä iskien kaksi maalia. Kakon maalien arvokkuudesta kertoo paljon se, että hän on Rangersin historian ensimmäinen 18-vuotias pelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia yhdessä ottelussa. Ensimmäinen maaleista syntyi läpiajon päätteeksi. Toisen maalin Kakko teki jatkoajalla kun hän teki voittomaalin. Kakolla on nyt kasassa kuusi maalia tulokaskaudeltaan.

– Kakon kasvoilta näkee, että Hänen itseluottamuksensa on kasvanut. Hänen eleissään on nyt varmuutta jäällä ja sen ulkopuolella, Rangersin päävalmentaja David Quinn kertoi NHL:n virallisilla nettisivuilla.

Boston Bruins koki tappion Florida Panthersille voittolaukauskilpailun jälkeen 4-5. Florida oli neljä maalia tappiolla lähdettäessä viimeiseen erään mutta se tuli Bostonin rinnalle ja näin mentiin jatkoajalle. Tuukka Rask päästi kaikki maalit ottelun viimeisessä erässä ja hän keräsi 29 torjuntaa. Aleksander Barkov kirjasi ottelusta kaksi syöttöpistettä. Barkovin tilastot ovat hurjat 5+19 ja hän johtaa selvästi suomalaisten pistepörssiä.

Winnipeg Jets hävisi Colorado Avalanchelle 0-4. Joonas Donskoi oli huikealla pelipäällä tehden tehot 1+2. Coloradon ruotsalaisvahti Adam Werner pelasi ensimmäisen NHL-pelinsä. Werner torjui 40 laukausta ja sai uralleen loistoalun. Winnipegin Patrik Laine laukoi kahdeksan kertaa mutta jäi ilman tehopisteitä.

Vancouver Canucks voitti kotonaan Nashville Predatorsin 5-3. Nashvillen Mikael Granlund pääsi pitkästä aikaa tehopisteille tehden joukkueensa toisen maalin. Granlundin pisteet ovat tältä kaudelta 3+2. Pekka Rinne Nashvillen maalilla poimi 21 koppia.