Katsaus viime yön NHL:n pudotuspeleihin

Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo joutui antautumaan kolmesti, kun Tampa Bay vei joukkueiden kolmannen kohtaamisen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nimiinsä maalein 3–2. Lightning johtaa sarjaa 2–1 kun jatkoon vaaditaan neljä voittoa.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän loppupuolella. Brayden Point ja Victor Hedman ohittivat ottelussa 31 kiekkoa torjuneen Korpisalon muutaman minuutin välein ja vaikka Eric Robinson osuikin Blue Jacketsille päätöserän alussa, kiri ei riittänyt.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantai-iltana kello 22:00 Suomen aikaa.

Arizona ei päästänyt Coloradoa kolmen voiton karkumatkalla vaan Coyotes vei kolmannen kohtaamisen maalein 4–2. Arizona johti viimeistä edeltävällä minuutilla 2–1, kun alkoi tapahtua. Taylor Hall teki tyhjään maaliin 3–1, mutta Mikko Rantanen kavensi vain 20 sekuntia myöhemmin.

Päätösnumerot 4–2 iski jälleen tyhjään denveriläismaaliin Lawson Crouse. Colorado johtaa sarjaa 2–1, ja seuraava peli on maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Olli Määttä ja Chicago Blackhawks putosivat jo kuilun reunalle, sillä Vegas Golden Knights vei myös joukkueiden kolmannen kohtaamisen ja on jo voiton päässä toisesta pudotuspelikierroksesta.

Jatkopaikka on katkolla maalein 2–1 voittaneelle kasinokaupungin joukkueelle ensimmäistä kertaa jo ensi yönä.

Golden Knights meni avauserässä johtoon William Karlssonin alivoimamaalilla ja toisessa erässä Patrick Brown lisäsi johdon kahteen. Päätöserässä Chicago tuli maalin päähän, kun lopputurnauksen kolmannen osumansa iskenyt Määttä lähti erinomaisesti vasemmalta kaistalta tukemaan vastahyökkäystä ja laukaus upposi Marc-Andre Fleuryn kainalosta sisään.

Määttä on joukkueen sisäisen maalipörssin kolmannella paikalla Jonathan Toewsin ja Dominik Kubalikin jälkeen. Ensi viikolla 26 vuotta täyttävän Määtän onnistumisen voi katsoa oheisesta Tweetistä.