Katsaus perjantain Liiga-kierrokseen

Perjantaina pelattiin neljä ottelua liigakentillä. Helsingissä kohtasivat HIFK ja Tampereen Ilves. Kari Heikkilän debyytti Ilves penkin takana ei alkanut kummoisesti vaan HIFK korjasi varmalla peruspelillä pisteet kuvuin 3+0. Ville Husson kauden kolmanteen nollapeliin vaadittiin 24 torjuntaa.

Kouvolassa toisistaan mittaa ottivat KooKoo ja KalPa. Ottelu oli tasainen ja 2 erän jälkeen oltiin vielä maalittomissa 0-0 lukemissa mutta kolmannessa erässä kamppailu syttyi liekkeihin. KooKoo johti kaksi kertaa ottelua mutta sisukas Kalpa tuli molemmilla kerroilla tasoihin. Jatkoaika ei tarjonnut maalia vaikka molemmailla paikkansa olikin. Voittolaukauskilpailussa Kalpan pelaajat olivat iskussa ja 2 pistettä lähti Kuopioon kun Mikael Ruohomaa ja Jesse Mankinen osuivat molemmat rankkareissaan.

Lappeenrannassa pelasivat vahvasti viime aikoina esiintynyt SaiPa ja tyhjennysmyyntiä harrastanut Blues. Blues tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja pelasi hyvän avauserän. Toisessa erässä muutama helppo virhe ja SaiPa rokotti surutta ja hetkessä taululla oli 3-1. Kolmannessa erässä SaiPa vielä kaunisteli lukemia ja otti rutiinivoiton selvin 5-1 lukemin. Liigan maalipörssin kärki Chad Rau teki jo kauden 22 maalinsa ja on osunut nyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Turussa kamppailivat suorista pudotuspelipaikoista TPS ja JYP. TPS aloitti vahvasti ja johti avauserän jälkeen 2-0. Turkulaiset olivat vahvoja melkein koko ottelun mutta tämä ilta osoitti taas, että 58 minuuttia hyvää kiekko ei riitä voittoon. Jyväskyläläiset tulivat maalinpäähän kun ottelua oli pelaamatta vajaat kaksi minuuttia Janne Kolehmaisen maalilla. Tästä JYP sai hurmoksen päälle ja tuli tasoihin kun peliaikaa oli 17 sekuntia jäljellä Valtteri Kemiläisen hienolla yksilösuorituksella. TPS ei tästä lamaantumisesta enää toipunut vaikka jatkoajalla paikka olikin, vaan JYP otti jatkoaikavoiton Janne Tavin tehdessä voittomaalin.

Sarjataulukossa ei suuria muutoksia tapahtunut. SaiPa ja JYP parantelivat asemiaan TOP-kuudessa. KalPa nousi voitolla kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. KooKoon ottama piste nosti sen ainakin hetkellisesti playoff-viivan paremmalle puolelle.

Kierroksen pelaajat HIFK:n Ville Husso ja SaiPan Tomi Leivo. HIFK:n Ville Husso pelasi perjantaina varmasti maalilla vaikkei hirveeseen kiekkosateeseen joutunutkaan. Husson varma peruspelaaminen ja 24 torjuntaa takasivat kauden kolmannen nollapelin. SaiPan laituri Tomi Leivo on joulutauon jälkeen osoittanut vahvaa tekemistä niin kuin koko SaiPan kolmoskenttä. Perjantaina Leivo sai viettää harvinaista kolmen tehopisteen iltaa kun mies syötti kolme SaiPan maalia. Joulun jälkeen Leivo on pelannut melkein piste per peli ja on tehnyt 8 peliin tehot 3+4.