Käsipallo – Riihimäen Cocks aloittaa tänään Mestareiden liiga -taipaleensa

Käsipalloseura Riihimäen Cocks aloittaa toista kautta peräkkäin Mestarien liigan lohkovaiheen pelit tänään kotiluolassaan. Vieraaksi Cocksille saapuu kivikova IK Sävehof Ruotsista.

Cocks voitti keväällä jälleen kerran Suomen mestaruuden tuttua vastustajaa, Dickeniä, vastaan. Elokuussa joukkue pelasi kolme harjoitusottelua, joista se hävisi kaksi vierasottelua ja voitti tämän päiväisessä kenraaliharjoituksessa West Wienin kotonaan.

Cocks koki loukkaantumisia harjoitusotteluissaan mutta tänään se pääsee suht eheällä ryhmällä liikenteeseen. Tänään pelistä on poissa varmuudella maalivahti Aliaksandar Markelau sormivamman johdosta ja laitapelaaja Bojan Zupanjacilla on poskiluu murtunut. Sen sijaan Davor Basaric ja Elis Memic on palannut takaisin ruotuun ja muutenkin joukkueen tiistaisessa viimeistelyharjoituksessa oli hyvä henki päällä.

IK Sävehofin joukkue on kohtalaisen nuori mutta erittäin määrätietoinen. Joukkue on tunnettu tehokkaasta puolustuksestaan ja sen sai kokea keväällä Ruotsin Handbollsliganin finaaleissa Alingsås. Toisaalta finaalisarja oli erittäin tasokas ja se ratkesi Sävehofille vasta viidennessä pelissä. Ruotsin pääsarja on jo alkanut ja Sävehof on aloittanut sen voitolla ja toisessa pelissä se hävisi nimenomaan Alingsåsia vastaan.

IK Sävehof luottaa pääosin ruotsalaiseen osaamiseen ja ulkomaalaisia vahvistuksia heillä ei juuri ole, toisin kuin Cocksilla. Joistain tiedoista poiketen ottelu pelataan Riihimäellä Cocks Areenalla kello 19.00, ei Vantaan Energia-Areenalla. Ottelu on nähtävissä suorana YLE Areenassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.