Karjala -turnauksessa pelataan todellinen isänpäivän klassikko Suomi vs Ruotsi

Karjala -turnauksessa pelataan tänään todellinen isänpäivän klassikko, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa. Suomella on vielä ohuet saumat turnauksen voittoon, mutta ainakin voitolla varmistettaisiin turnauksen kakkospaikka. Ruotsi puolestaan ei ole voittanut Karjala-turnauksessa vielä peliäkään, joten se haluaa varmasti päättää turnauksen voittoon, joten mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Suomi on esiintynyt Karjala-turnauksessa tähän mennessä todella pirteästi vaikka joukkue kärsikin eilen niukan tappion Tshekille. Leijonien parhaimmistoa on turnauksessa ollut kolmikko Pesonen-Manninen-Puljujärvi ja ketju onkin pystynyt molemmissa otteluissa maalintekoon. Puolustuksesta eilisessä Tshekki pelissä esiin nousi Ville Pokka, joka keräsi kamppailussa tehot 1+1.

Embed from Getty Images

Kokoonpanoja  ei ole vielä julkaistu, mutta voisi olettaa, että ketju muutoksia tullaan näkemään ja ainakin eilen huilannut Teemu Hartikainen palaa suurella todennäköisyydellä kokoonpanoon. Maalivahtien peluutuksesta voisi myös sen verran arvailla, että torstaina Venäjä voitossa torjunut Harri Säteri palaa mitä todennäköisimmin Suomen maalille.

Ruotsi

Ruotsi on hävinnyt Karjala-turnauksen molemmat ottelunsa, mutta eilen joukkue sai sentään pisteen, kun se taipui Venäjälle voittolaukausten jälkeen maalein 5-4. Ruotsi esitti eilisessä ottelussa hienon kirin, kun se nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta kokonaisuudessaan Ruotsi oli Venäjän kamppailussa todella heikko ja varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli, siltä luvalla sanoen surkea. 

Vaikka Ruotsi sai tehtyä eilen neljä maalia oli sen hyökkäyspelaaminen varsin vaisua eikä joukkue saanut kovinkaan montaa pitkää hyökkäystä Venäjän päätyyn. Toki joukkueesta löytyy taitoa, joten ylivoimalla Ruotsi voi iskeä ja myös eilen se sai tehtyä yhden ylivoimamaalin. 

Embed from Getty Images

Ruotsin joukkueen pelaajista ei kovinkaan moni ole noussut mitenkään ihmeellisesti esiin, mutta Malmössä kiekkoileva Fredrik Handemark oli Venäjä ottelussa ajoittain pirteä ja mies saikin tehtyä ottelussa yhden maalin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.