Kalle Rovanperä ajoi Ruotsin MM-rallissa upeasti kolmanneksi ja teki samalla historiaa

Suomen Kalle Rovanperä on ajanut Ruotsin MM-rallissa upeasti kolmanneksi ja samalla nuori suomalaiskuski otti uransa ensimmäisen podium -paikkansa ja teki samalla myös ralli-historiaa, sillä hänestä tuli MM-sarjan nuorin kuljettaja, joka on yltänyt kolmen parhaan joukkoon. Lisäksi Rovanperästä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on pystynyt jo uransa toisessa MM-rallissa ajamaan itsensä podiumille, sillä esimerkiksi moninkertaiselta maailmanmestarilta Sebastien Loebilta kyseinen saavutus vei aikanaan kolme osakilpailua, joten poikkeuksellisesta suorituksesta on kyse.

Embed from Getty Images

Päätöspäivänä Ruotsissa ajettiin vai yksi erikoiskoe, joten voiton eikä kakkossijan suhteen ei enää suurta taistelua käyty. Sitä vastoin kolmannesta sijasta käytiin hurjaa taistelua, sillä Sebastian Ogierin ja Kalle Rovanperän ero ennen päätöspäivän power stage ek:ta oli vain noin puoli sekuntia ranskalaisen hyväksi. Power stagella nuori suomalainen pyyhälsi kuitenkin hurjaa vauhtia eikä kukaan pystynyt vastaamaan suomalaisen kyytiin ja näin Rovanperä nappasi historiallisen podium -paikkansa lisäksi viisi maukasta lisäpistettä MM-sarjaan.

Ruotsin MM-rallin voittoon ajoi britti Elfyn Evans ennen Viron Ott Tänakia. M-Sportilla ajava Esapekka Lappi ajoi kilpailussa viidenneksi ja Teemu Suninen oli kilpailussa puolestaan kahdeksas.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.