Kalle Rovanperä ajoi Kreikan MM-rallin voittoon

Kalle rovanperä ralli 61

Toyotan Kalle Rovanperä otti toisen voittonsa rallin MM-sarjassa, oltuaan ykkönen Kreikassa ajetussa Akropolis-rallissa. Hän sinetöi voittonsa kilpailun päättäneellä power stage -erikoiskokeella ja kukisti toiseksi tulleen Hyundain Ott Tänakin lopulta ylivoimaisella 42,1 sekunnin erolla.

Embed from Getty Images

Rovanperän johto ennen sunnuntain kolmea erikoiskoetta oli puolisen minuuttia, joten suomalainen olisi pystynyt välttelemään riskejä sunnuntain erikoiskokeilla. Mutta kaikkea muuta! Rovanperä laittoi kaasun pohjaan kilpailun viimeisellä power stage -erikoiskokeella ja voitti sen napaten rallista täydet 30 MM-sarjan osakilpailupistettä.

– Iso kiitos tiimille. Jokainen teki hienoa työtä. Meillä oli täydellinen auto, ralli oli kova, ja kilpailu sujui virheittä koko ajan. Toivon vähintään samanlaista vauhtia Suomessa, Rovanperä tuumi.

Aiemmin tällä kaudella Rovanperä oli nopein Viron MM-rallissa, mutta voitto Kreikassa nosti hänet tiukkaan nippuun tallitoveri Elfyn Evansin ja Hyundain Thierry Neuvillen kanssa.

Seuraava kilpailu ajetaan lokakuun alussa Jyväskylän seudulla. Kilpailuja on jäljellä kolme.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.