Juuse Saros loukkaantui – Kasperi Kapasella kahden maalin ilta

NHL Kiekko

Kasperi Kapanen onnistui kahdesti maalinteossa, kun Pittsburgh Penguins voitti Philadelphia Flyersin 5–2. Penguins joutui pelaamaan ilman kapteeniaan Sidney Crosbya.

Vierasjoukkue Flyers meni toisessa erässä johtoon, mutta tämän jälkeen Kapanen pääsi väläyttämään nopeuttaan. Kapanen katkaisi syötön omalla siniviivalla, luisteli läpiajoon ja viimeisteli hyökkäyksen tarkasti Flyers-verkkoon.

Ykköstähdeksi valitun Kapasen toinen maali nähtiin niin ikään toisessa erässä, kun hän vei Penguinsin 2–1–johtoon ylivoimalla.

Penguins sai lisävirtaa kannattajista, sillä seura sai ottaa ensimmäistä kertaa katsojia kotiotteluunsa sitten maaliskuun kahdeksannen päivän. Ottelua seurasi kaikkiaan 2 800 katsojaa, mikä on 15 prosenttia Penguinsin kotiareenan kapasiteetista.

Sebastian Aho katkaisi puolestaan viiden ottelun maalittoman putkensa, kun Carolina Hurricanes kukisti Nashville Predatorsin maalein 4–2. Aho onnistui maalinteossa jo avauserässä, kun hän viimeisteli Jordan Staalin syötöstä Carolinan 1–0-johtoon.

Avauserässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Carolinan Nino Niederreitter luisteli kovalla vauhdilla päin maalin takana kiekkoa pelannutta Juuse Sarosta. Niederreitterin pää osui Sarosta päähän, joten Pekka Rinne kantoi torjuntavastuun kahden viimeisen erän ajan.

Carolina Hurricanes lähti päätöserään turvallisessa 3-0-johdossa, mutta Nashville nousi Calle Järnkrokin ja Mattias Ekholmin maaleilla peliin mukaan.

Hurricanes kuitenkin kesti Nashvillen loppurynnistyksen ja Aho sai viimeistellä ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.

Columbus Blue Jackets voitti Detroit Red Wingsin 4-1. Columbuksen maalilla luutasi Joonas Korpisalo, joka torjui hienosti 19 kertaa. Patrik Laine sai peliaikaa yli 15 minuuttia mutta ei onnistunut tällä kertaa pisteiden teossa.

Montreal Canadiens päihitti Ottawa Senatorsin 3-1. Canadiensin suomalaisrykelmästä pisteiden teossa onnistui ainoastaan Jesperi Kotkaniemi, joka syötti Jeff Petryn maalin ottelun toisessa erässä.

New York Rangers päihitti Buffalo Sabresin 3-2. Rangersin Kaapo Kakko oli edelleen pois kotijoukkueen kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Buffalon Rasmus Ristolainen onnistui saalistamaan itselleen yhden syöttöpisteen ottelussa.