Juuse Saros huikealla pelipäällä yön NHL-kierroksella – 41 torjuntaa ja nollapeli

NHL Kiekko

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros pysäytti kiekon 41 kertaa ja torjui joukkueelleen voiton. Chicago Blackhawks joutui tyytymään 0–3-tappioon

Nollapeli oli Sarokselle toinen tällä kaudella ja 13:s koko NHL-uralla. 25-vuotias Saros nousi Predatorsin tilastoissa kolmanneksi nollapelien määrässä. Ylivoimaista kärkipaikkaa pitää peräti 59 nollapeliä torjunut Pekka Rinne.

Nashville on voittanut Chicagon tällä kaudella kaikissa viidessä kohtaamisessa ja viimeisestä kahdeksasta pelistään Nashville on voittanut seitsemän. Saroksen torjuntaprosentti näissä kahdeksassa ottelussa on ollut huikea 96,8.

Ensimmäisen Nashvillen maaleista laukoi vihdoin hyvän NHL-vireen löytänyt Eeli Tolvanen ylivoimalla kuudennella minuutilla. Maali oli Tolvaselle kauden kymmenes. 21-vuotias Tolvanen on NHL-kauden suomalaispelaajien maalipörssissä kuudentena.

Chicagon maalilla Kevin Lankinen joutui antautumaan kerran jokaisessa erässä. Hän torjui yhteensä 18 kertaa. Chicago on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä.

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov palasi jäälle loukkaantumisen jälkeen jälkeen ja antoi syötön joukkueensa ensimmäiseen maaliin toisessa erässä. Barkov pelasi edellisen kerran pari viikkoa sitten.

Vastassa ollut Columbus Blue Jackets kaatui selvin luvuin 5–2. Alex Wennberg mätki kotipelissä Floridalle hattutempullisen maaleja ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Viimeinen niistä syntyi pelin lopussa tyhjään verkkoon.

Kolmannessa erässä Columbus vaihtoi maalille Joonas Korpisalon, joka ehti torjua 12 kertaa. Elvis Merzlikins oli päästänyt edellisissä erissä kiekon maaliin kolmesti ja torjunut 22 kertaa. Panthersin maalilla Sergei Bobrovski torjui 44 kertaa.

Colorado Avalanche kaatoi kotikaukalossaan St. Louis Bluesin viimeisen minuutin maalilla lukemin 2–1. Cale Makar iski ratkaisun, kun pelikellossa oli jäljellä 41 sekuntia.

Loistavaa kautta pelaava Mikko Rantanen pelasi hieman alle 22 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä toisessa ottelussa putkeen. Rantanen on 21 maalillaan NHL-maalipörssissä kolmantena. Joonas Donskoi jäi niin ikään pisteittä.

Coloradolla ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä sen pisteputki kasvoi jo 14 ottelun mittaiseksi. Voitto oli sille neljäs peräkkäinen.

Suomalaisvahti Ville Husso venyi St. Louisin maalilla 24 torjuntaan.

Carolina Hurricanesin ja Dallas Starsin ottelu eteni tasaisesti erä erältä. Molemmat joukkueet tekivät kahdessa ensimmäisessä erässä yhdet maalit. Stars kuittasi 3–2-voiton kolmannessa erässä, kun Hurricanes ei enää kyennyt vastaamaan Starsin voittomaaliin.

Miro Heiskanen antoi syötön Jamie Bennin viimeistelemään kakkosmaaliin.

Carolinan riveissä vahvaa kautta pelannut Sebastian Aho oli jäällä vajaat 20 minuuttia, mutta jäi pisteittä.

Kanadan divisioonassa viimeisenä oleva Ottawa Senators otti 6–3-voiton isäntäjoukkue Montreal Canadiensista tehden jokaisessa erässä kaksi maalia.

Montrealin Jesperi Kotkaniemi antoi syötön joukkueensa 2–2-tasoitukseen, jonka Josh Anderson junaili toisessa erässä. Noin minuutti myöhemmin Ottawa pääsi uudestaan johtoon, jota Montreal ei enää saanut kiinni.

Peräti 18 ottelun mittaiseen tappiokierteeseen maaliskuussa vajonnut Buffalo Sabres kukisti kotikaukalossaan New York Rangersin voittomaalikilpailussa 3–2. Buffalon suomalaisista Rasmus Ristolainen puursi kentällä miltei 27 minuuttia ja Henri Jokiharju vajaat 17.

Buffalon NHL-ennätystä sivunnut tappioputki katkesi keskiviikkona. Voitto oli sille toinen kolmeen viime otteluun.