Juuse Sarokselta huikea määrä torjuntoja yön NHL-kierroksella – jälleen nähtiin sikamainen taklaus!

Änäri2 Jääkiekko NHL

Carolina Hurricanes ja Nashville Predators väänsivät pitkän kaavan mukaan NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa.

Predators kavensi ottelusarjan voitot 1–2:een.

Carolinan Sebastian Aho teki pudotuspelikevään kolmannen maalinsa avauserässä. Suomalaishyökkääjä laukoi kaukaa vasemmasta laidasta vierasjoukkueen tasoihin 1–1:een. Vielä ensimmäisen erän lopussa Nashvillen Filip Forsberg vei isännät 2–1-johtoon. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin suomalaismaalivahti Juuse Saros.

Sebastian Aho oli mukana Carolinan 3–2-maalissakin kuitaten siitä syöttöpisteen.

Nashvillen ylivoimalla syntynyt 3–3-tasoitusmaali oli ”suomalaisten maali”. Mikael Granlund tyrkkäsi Erik Haulan syötöstä maaliin ja avasi samalla kevään pudotuspelien pistetilinsä. Pudotuspelimaali on kaikkiaan kymmenes Granlundin uralla ja toinen Nashvillessa, jonne hän siirtyi reilut kaksi vuotta sitten.

Kolmannessa erässä Nashville siirtyi jälleen johtoon Ryan Johansenin osumasta. Carolina nousi vielä 4–4-tasoituslukemiin reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun Brett Pesce sai ujutettua kiekon Juuse Saroksen selän taakse Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon esityöstä. Aho kirjautti ottelussa maalin ja kaksi syöttöä.

Toista jatkoerää oli pelattu lähes 35 minuuttia, kun Matt Duchene ratkaisi voiton kotijoukkueelle ajassa 94.54.

Saros urakoi Nashvillen maalilla koko ottelun ajan, miltei 95 minuuttia, ja venyi peräti 52 torjuntaan. Torjuntojen määrä sivuaa seuran yhden pudotuspeliottelun ennätystä.

Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask torjui 19 kertaa, kun Boston voitti Washington Capitalsin 4–1. Boston siirtyi voitollaan ottelusarjassa 3–1-johtoon.

Raskille voitto oli 54:s pudotuspeleissä Bostonin riveissä ja hän nousi siten seurahistorian tilastoissa ykköseksi. Yhteensä Rask on pelannut Bostonissa 97 pudotuspeliottelua.

Washingtonin Aleksandr Ovetshkin yritti aloittaa takaa-ajoa kavennusosumallaan, mutta Bostonin Matt Grzelcyk viimeisteli loppunumerot 4–1.

Ottelun toisessa erässä nähtiin jälleen kerran todella raukkamainen tilanne päähän kohdistuneen taklauksen muodossa, jotka tuntuvat olevan tällä hetkellä NHL:ssä päivän sana. Kurinpito seisoo kädet taskussa niin kauan kuin jotain sattuu kunnolla ja pysyvästi. Toisin kuin vielä 1900-luvulla, NHL:stä puuttuu nykyään ’poliisit’, joiden läsnäolo suojeli pelotteena joukkueiden ykköspelaajia ja toki koko joukkuetta.

Washingtonin Dmitri Orlov taklasi sikamaisesti kädet ylhäällä Bostonin Kevan Milleriä päähän. Miller vietiin sairaalaan kuvattavaksi kesken pelin. Orlov sai tilanteesta naurettavan 2+2 minuutin rangaistuksen. NHL:n tuomarilinja on täysi vitsi!

Colorado Avalanche kukisti St. Louisin vieraskaukalossa maalein 5–1 ja johtaa nyt ottelusarjaa 3–0.

Colorado pääsi vauhtiin toisessa erässä maalittoman avauserän jälkeen. Ryan Graves, Alex Newhook ja Tyson Jost toivat vieraat 3–0-johtoon toisessa erässä. Reilut 20 minuuttia ottelussa pelannut Mikko Rantanen sai syöttöpisteen Coloradon kolmannesta osumasta.

Coloradon sikahyökkääjä Nazem Kadri ei pelannut ottelussa, sillä NHL:n kurinpitoelin määräsi hänelle harvinaisen pitkän, kahdeksan ottelun mittaisen pelikiellon sääntöjen vastaisesta taklauksesta. Kanadalaispelaaja osui torstaiaamun ottelussa St. Louisin puolustaja Justin Faulkia vaarallisen näköisesti päähän.

Edmonton Oilers ja Winnipeg Jets kamppailivat toisessa kohtaamisessaan ilman maaleja kokonaisen tunnin. Winnipegin Paul Statsny ratkaisi 1–0-voiton, kun jatkoerää oli pelattu neljä minuuttia.

Winnipeg johtaa sarjaa voitoin 2–0.