Jokerit rahakkaaseen sopimukseen Mikko Lehtosen pelioikeuksista

Mikko Lehtonen

Jokerit on tehnyt SKA Pietarin kanssa vaihtokaupan, jossa helsinkiläisseura saa taloudellisen korvauksen sekä puolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet vaihdossa puolustaja Mikko Lehtosen KHL-oikeuksiin.

Lehtonen, 27, pelasi toissa kauden ja viime syksynä Jokereissa. Hän esiintyi kauden 2020-21 toisella puoliskolla Toronto Maple Leafsin sekä Columbus Blue Jacketsin NHL-joukkueissa. Aiemmin tällä viikolla puolustaja teki päätöksen jatkaa uraansa Euroopassa. KHL:ssä Jokerit omisti hänen oikeutensa ennen vaihtokauppaa.

Embed from Getty Images

– Aloitimme keskustelut Lehtosen leirin kanssa heti, kun kävi selväksi, että hän haluaa palata Eurooppaan. Emme kuitenkaan päässeet yhteisymmärrykseen taloudellisista ehdoista, jolloin halusimme seurana maksimoida hänestä saatavan korvauksen, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

– Käytännössä kaikki KHL:n suuret seurat olivat kiinnostuneita Lehtosen oikeuksista. SKA:n tarjous oli saamistamme tarjouksista ylivoimaisesti paras ja siihen myös tartuimme, Kurri jatkaa.

Merkittävän taloudellisen korvauksen lisäksi Jokerit saa amerikkalaispuolustaja Brennan Menellin, 24, KHL-oikeudet. Hän pelasi viime kaudella Dinamo Minskissä, jossa teki 47 runkosarjapelissä 5+33=38 pistettä ja pudotuspeleissä viidessa kamppailussa tehot 1+6=7. Puolustajalla on tämän kauden kattava sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.