Jokerit pelaa viikon ensimmäisen ottelun Vitjazin vieraana

Jokerit pelaa viikon ensimmäisen ottelunsa tänään Vitjazin vieraana. Helsinkiläisten maalilla on Janis Kalnins, Viktor Lööv taas palaa kahden ottelun tauon jälkeen riviin.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Ruotsalaispuolustaja Lööv ei pelannut Severstalia vastaan kahdessa Tallinnan-ottelussa viikonloppuna vamman vuoksi. Nyt hän ottaa tutun paikan viime viikon parhaaksi KHL-puolustajaksi valitun Sami Lepistön pakkiparina. Hyökkäykseen ei muutoksia tule viime pelin jäljiltä.

David Sklenicka on terveenä sivussa. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Henri Ikonen, Saku Mäenalanen, Antti Pihlström, Aleksi Halme ja Oliver Lauridsen. Tallinnassa pelannut Eemeli Räsänen ei ole mukana kahden pelin vieraskiertueella, vaan on Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmän matkassa ainakin tämän viikon.

Jokerit voitti viime viikon neljästä ottelustaan kolme, mutta lauantaina pitkä 14 ottelun piste- ja viiden pelin voittoputki tuli päätökseensä. Nyt helsinkiläiset lähtevät rakentamaan uutta putkea Vitjazin vieraana. Sijoitus läntisessä konferenssissa on neljäs ja eroa kakkossijaan vain kaksi pistettä. Edellä olevat SKA ja Dynamo ovat pelanneet kolme ja yhden ottelun helsinkiläisiä enemmän.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Nicklas Jensen takoi viime viikolla tehot 5+3=8 ja hänet valittiin KHL:n viikon hyökkääjäksi. Tanskalaisen pisteputki on venynyt jo kymmeneen peliin, joissa on syntynyt 9+7=16 pistettä. Jensen on pelannut tällä kaudella 12 ottelua ja jäänyt vain yhdessä ilman pisteitä.

Puolustaja Alex Grantille tämän illan ottelu on sadas KHL:n runkosarjassa. Toista kauttaan Jokereiden takalinjoilla luutiva kanadalainen on tehnyt tähän asti 18+37=55 pistettä.

Läntisen konferenssin seitsemäntenä oleva Vitjaz on tiukasti kiinni playoff-paikassa, sillä yhdeksäntenä viivan alapuolella olevaan Sotshiin oli ennen tätä päivää eroa kahdeksan pistettä. Vitjaz hävisi Jokereille 1-4 joulukuun lopussa, mutta on tämän vuoden puolella voittanut neljästä ottelustaan kolme. Viimeksi sunnuntaina kaatui Neftehimik vieraskaukalossa luvuin 3-2.

Pekka Jormakan, Ville Lajusen sekä Joonas Nättisen edustama Vitjaz on kohdannut Jokerit KHL:ssä ja voitot ovat helsinkiläisille 8-3. Erikoinen tilastokummajainen on se, että neljä edellistä peliä on päättynyt Jokereiden eduksi luvuin 4-1. Toinen knoppi taas on, että Jokerit on voittanut kaikki viisi Podolskissa pelaamaansa ottelua varsinaisella peliajalla.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.