Jokerit palaa Pasilaan – katso kokoonpano

Jokerit tekee ketjuihinsa pieniä muutoksia, kun perjantai-illan huippuottelussa vastaan tulee läntisen konferenssin kakkonen Dynamo Moskova.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Maajoukkuetauon ja pitkän vieraskiertueen jälkeen Jokerit pelaa ensimmäisen kotiottelunsa kolmeen viikkoon tänään perjantaina. Edellisessä pelissään tiistaina helsinkiläiset kukistivat Traktor Tsheljabinskin luvuin 5-2 ja palasivat Suomeen tärkeän voiton siivittäminä.

Janis Kalnins jatkaa punakeltaisten maalilla ja myös puolustus on tutussa muotissa. Hyökkäysketjuihin sen sijaan tehdään pieniä muutoksia, kun Brian O’Neill siirtyy takaisin Peter Reginin ja Jesse Joensuun rinnalle ja Henrik Haapala pelaa samassa ketjussa Henri Ikosen ja John Normanin kanssa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Saku Mäenalanen, Steve Moses ja Nicklas Jensen. Mika Niemi ei ole käytettävissä sairastumisen vuoksi ja niin Konsta Hirvonen kuin Eemeli Räsänenkin ovat tänään Kiekko-Vantaan riveissä Mestis-ottelussa.

Illan vastustaja Dynamo saapuu Helsinkiin kovassa tikissä, sillä joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja kammennut 11 edellisestä kamppailustaan peräti yhdeksän voittoa. Sijoitus läntisessä konferenssissa on toinen, kun 30 kamppailusta on herunut 39 pistettä. Jokereiden saldo on 27 peliä ja 32 pistettä.

Dynamo kukisti edellisessä pelissään Dinamo Riian vieraskaukalossa jatkoajalla 4-3. Varsinaisella peliajalla moskovalaiset naulasivat kolme ylivoimamaalia, joten on selvää, ettei Jokerit voi istua liikaa boksissa perjantaina. KHL:n pistepörssiä johtava Vadim Shipatshjov on ollut hurjassa iskussa ja kakkoseksi noussut ketjukaveri Dmitri Jaskin on 11 ottelun pisteputkessa.

Jokerit voitti Dynamon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 2-1 jatkoajalla, kun Henrik Haapala sivalsi ratkaisuosuman. Viime kevään playoff-sarjan ja syyskuun kohtaamisen jäljiltä on helppo povata kuumaa iltaa myös tänään.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja ovet aukeavat klo 17.00.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 72 Aleksi Halme
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.