Jokerit nujersi Lokomotiv Jaroslavlin – ”Ansaittiin ne pomput”

Jokerit

Jokerit otti kolmannen perättäisen voittonsa KHL:ssä kaatamalla läntisen konferenssin kärkipään kamppailussa Lokomotiv Jaroslavlin jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–3 (2–2, 1–0, 1–1).

Jokerit pelasi vahvan ottelun kotikaukalossaan ja nappasi äärimmäisen tärkeät pisteet, sillä Petri Kontiolan edustama Lokomotiv Jaroslavl taistelee samoista sijoista läntisessä konferenssissa.

– Pelasimme hyvän ottelun ja ansaitsimme tänään ne pomppumaalit, Jokeri-hyökkääjä Pekka Jormakka niputti.

Kaksi sarjapistettä ei tullut helsinkiläisille kiihkeästä kiekkonäytelmästä ilmaiseksi, vaan Jokerit joutui laittamaan kaiken likoon ja taiston tauottua viimeistään jääpusseille oli tarvetta isäntien pukuhuoneessa.

Kuva: Jokerit

– On totta, että blokkasimme vetoja paljon ja laitoimme kroppaa likoon. Itsellä ei mennyt kyllä yhtään jääpussia. Kaikesta näki, että tänään oli hyvä joukkue vastassa. Tiukoissa peleissä blokit ovat ratkaisevia, Jormakka tuumasi.

Helsinkiläiset olivat avauserä alussa teräviä ja johtivat puolessa välissä jo 2–0 jenkkitaituri Brian O´Neillin ja ruotsalaissentteri John Normanin osumilla.

Lokomotiv ei lannistunut takaiskuista, vaan nosti tempoa ja tuli tshekkipakki Jakub Nakladalin ja tähtihyökkääjä Andrei Loktionovin maaleilla tasoihin.

– Vastustaja laittoi all in ja me jouduimme vähän ongelmiin. Huippujengit, jos ovat kaksi maalia jäljessä, niin laittavat kyllä jalan vielä kaasulle. Löysimme onneksi lisävaihteen, Jormakka sanoi.

Jokerit tuli toiseen erään vahvasti ja kahden erän jälkeen se johti kamppailua 3–2. Helsinkiläisten kolmannen osuman laukoi kimmokkeen kautta ylänurkkaan Pekka Jormakka, joka päätti 14 ottelua kestäneen kuivan kautensa.

– Minulla ei ole pomppinut ja huonoa tuuriakin on ollut mukana. Työn kautta niitä maaleja sitten joskus väkisin tulee. Keväällä kukaan ei muista millä tavalla olet maaleja tehnyt, tehot 1+1 saalistanut Jormakka naureskeli.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Tasapainoisesti ja raikkaalla jalalla läpi illan pelannut Jokerit siirtyi ratkaisun tuntuisesti 4–2-johtoon, kun kanadalaispuolustaja Alex Grant ohjasi taidokkaasti Sakari Mannisen laukauksen pussin pohjalle.

– Huomaa, että tauko teki hyvää. Viimeisellä vieraskiertueella tuntui, että jalka vähän painoi. Itsellä oli hyvä olo kropassa, jalka liikkui ja niin näytti muillakin, Jormakka totesi.

Tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsenin suihkukomennus lopussa teki laadukkaasta ja vauhdikkaasta ottelusta vielä jännittävän. Kolmen ottelun pisteputkessa Helsinkiin saapunut Lokomotiv tuli maalin päähän, kun entinen Jokeri-hyökkääjä Brandon Kozun pamautti alivoimaneliön keskeltä 4–3-kavennuksen.

Jokerit taisteli loppuun saakka 32 kertaa torjuneen maalivahtinsa Janis Kalninsin johdolla ja selvisi vieraiden loppurypistyksestä kuivin jaloin.

Läntisessä konferenssissa kolmantena majaileva Jokerit jatkaa kauttaan keskiviikkona kotikaukalossa. Silloin vastaan asettuu puolustaja Ville Pokan ja edelleen loukkaantuneena olevan maalivahti Karri Rämön edustama Avangard Omsk.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.