Jokerit nappasi tärkeän voiton kotonaan

Jokerit kohtasi lauantain kotiottelussaan itäistä konferenssia johtavan Avtomobilist Jekaterinburgin. Helsinkiläisten riveissä debyyttinsä teki Saku Mäenalanen. Hyökkääjä saapui Helsinkiin keskiviikkona ja harjoitteli perjantaina ensimmäisen kerran joukkueen mukana. Paikka löytyi Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan rinnalta.

Ottelun avauserässä molemmat joukkueet lähtivät hyvällä ilmeellä peliin. Jekaterinburg siirtyi ottelussa 0-1 johtoon Gregorij Belousovin maalilla ajassa 13:44. Jokerit jatkoi kuitenkin hyviä otteita ja tasoitusmaali nähtiin alle minuuttia myöhemmin ruotsalaisvahvistus Viktor Loovin toimesta. Esityön maaliin teki Sami Lepistö ja Stephen Moses. Minuutti ennen erän päättymistä Peter Regin ja Jesse Joensuu pelasi maalipaikan Teemu Eroselle ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Samoissa numeroissa siirryttiin erätauolle. Jokerit oli erässä selkeästi niskan päällä. Janis Kalnins otti kolme koppia ja vieraiden tsekkivahti Jakub Kovar torjui 14 kertaa.

Toisessa erässä Jokereiden peli oli alussa sekaisin ja se kostautui jäähyinä. Petri Kontiola otti kaksi rangaistusta ja yhden jäähyn Jokerit kuittasi pitämällä liikaa pelaajia kentällä. Kotijoukkue selvisi kuitenkin jäähyistä kunnialla ja peli jatkui lukemin 2-1. Myöhemmin jäähyilyä jatkoi Jekaterinburg. Myös maalin makuun päästiin, kun Jesse Joensuu upotti mustan vieraiden reppuun ajassa 35:24. Toisessa erässä ei muita tilastomerkintöjä nähty ja Jokerit siirtyi erätauolle 3-1 johdossa.

Kolmas erä starttasi niinikään jäähyillä kunnes vieraat kavensi ottelun tilanteeseen 3-2 Mikhail Mamkinin viimeistelyllä. Tämän jälkeen vieraat otti veskarinsa pois ja Jokerit pääsi viimeistelemään ottelun loppumeroiksi 4-2 tyhjään maaliin. Minuutti ennen loppua nähtiin vielä ikävännäköinen tilanne, kun Jokereiden Mikko Lehtonen nappasi itselleen 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ottelussa nähtiin Jokereilta pirteää tekemistä, joka palkittiin tärkeillä sarjapisteillä.