Jokerit lähtee Sotshia vastaan täydellä sairastuvalla

Jokerit hakee paluuta takaisin voittokantaan tiistain vierasottelussa HK Sotshia vastaan. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Jokerit palasi pitkältä pelitauolta sunnuntaina Severstalia vastaan ja taipui kolmannessa erässä 2-5-tappioon. Tasakentällisin pelattaessa helsinkiläiset olivat niskan päällä, mutta erikoistilanteet jättivät paljon toivomisen varaa. Sotshin pienessä kaukalossa suurennuslasi osuu siis erityisesti yli- ja alivoimapeliin.

Kokoonpano on sama kuin sunnuntaina, mutta pakkipareihin on tehty muutoksia. Edelleen tosin pelataan seitsemällä puolustajalla, joten kierrätystä tapahtuu väkisinkin parien kesken. Janis Kalnins jatkaa maalilla ja hyökkäysketjut ennallaan. Jokerit kierrättää edelleen kymmentä hyökkääjää.

Tommi Kivistölle illan ottelu on uran 300:s KHL:ssä. Jokereiden lisäksi puolustaja on edustanut sarjassa Avtomobilist Jekaterinburgia ja tehnyt kuudella kaudella 299 kamppailussa 8+24=32 pistettä. Kivistö on 11:s suomalaispelaaja, joka rikkoo 300 runkosarjaottelun rajan KHL:ssä.

Myös Sotshi pelasi sunnuntaina ja kärsi 3-4-jatkoaikatappion Vitjazille kotikaukalossaan. Neljästä viime pelistään Sotshi on voittanut kaksi ja jäänyt vain kerran ilman pisteistä. Vire on parantunut, kun päävalmentajaksi tuli Severstalin apuvalmentajan tehtävistä 47-vuotias Jevgeni Stavrovski.

Viime kaudella Jokereiden ja Sotshin kohtaamiset olivat äärimmäisen tasaisia, sillä kummallakin kerralla mentiin jatkoajalle. Jokerit voitti Helsingissä 3-2 ja Sotshi kotonaan Bolshoi-areenassa 4-3. Muistissa on edelleen myös joukkueiden kevään 2018 pudotuspelisarja, jossa kolme peliä viidestä eteni jatkoeriin.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (C)
25 Henrik Haapala – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen (A)
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 72 Aleksi Halme
26 Konsta Hirvonen

50 Viktor Lööv – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.