Jokerit kohtaa Vitjaz Podolskin lauantain vierasottelussaan

Janis Kalnins on tänään Jokereiden maalilla torjuntavuorossa, kun joukkue kohtaa Vitjaz Podolskin lauantain vierasottelussaan. Kenttäpelaajien osalta ei muutoksia kokoonpanossa nähdä.

Jokerit avasi kolmen pelin vieraskiertueensa torstaina Nizhni Novgorodissa, jossa kotijoukkue Torpedo oli viime hetken osumalla parempi luvuin 3-2. Jokerit hallitsi peliä, mutta sortui tehottomuuteen. Maalinteossa onnistuivat ainoastaan Eeli Tolvanen ja Marko Anttila.

Kalnins pelasi viimeksi viikko sitten lauantaina kotiottelussa Sotshia vastaan ja piti kauden ensimmäisen nollapelinsä helsinkiläisten 3-0-voitossa. Anders Lindbäck on torjunut kahdessa viime kamppailussa ja nyt on jälleen latvialaistorjujan vuoro.

Suomen viranomaiset ovat jo aiemmin vapauttaneet tietyt Jokereiden joukkueen jäsenet karanteenista ja nämä ovat pystyneet palaamaan joukkueen toimintaan kotimaassa. He ovat terveitä, mutta eivät voi vielä olla joukkueen mukana vieraskiertueella, koska Suomen ja Venäjän maahantulokriteerit ovat erilaiset covid-tartuntojen suhteen.

Kokoonpanosta sivussa ovat puolustaja David Sklenicka sekä hyökkääjät Julius Junttila, Antti Pihlström, Peter Regin, Veli-Matti Savinainen, Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen. Päävalmentaja Lauri Marjamäen ja valmentaja Tony Virran lisäksi vaihtopenkillä valmentajan tehtävässä toimii maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Markus Ketterer.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena ja kuusi ottelua enemmän pelannut Vitjaz yhdeksäntenä pisteen päässä. Moskovan alueen ryhmä on seitsemästä viime ottelustaan hävinnyt kuusi. Torstaina Minskistä irtosi kuitenkin piste Dinamon vieraana 3-4-jatkoaikatappion myötä.

Jokerit ja Vitjaz eivät ole vielä tällä kaudella toisiaan kohdanneet. KHL:ssä joukkueiden yhteenotot ovat menneet voitoin 9-3 helsinkiläisten eduksi. Podolskissa Jokerit on aina ollut voitokas. Viime kaudella pisteet irtosivat Nicklas Jensenin ja Mikko Lehtosen (2) osumilla luvuin 3-2.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 80 Saku Mäenalanen – 21 Brian O’Neill (A)
20 Eeli Tolvanen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 12 Marko Anttila (C) – 40 Rasmus Lahnaviik

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman
34 Nuutti Viitasalo

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.