Jokerit kohtaa tauon jälkeen Barys Nur-Sultanin

Jokerit kohtaa itäisen konferenssin kolmosen Barys Nur-Sultanin tiistaina Hartwall Arenassa. Helsinkiläisten sairastupa on tyhjenemään päin, sillä Antti Pihlström, Teemu Eronen ja Aleksi Halme palaavat kokoonpanoon.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Pihlström loukkaantui 28. joulukuuta pelatussa Sotshi-pelissä, joten hän oli sivussa tositoimista vajaan kuukauden. Eroselta jäi väliin yksi ottelu Vitjaz-pelien tapahtumien vuoksi ja Halme pelasi viimeksi 8.1. Spartak-pelissä.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Saku Mäenalanen, Henri Ikonen, Alex Grant ja Oliver Lauridsen. Lisäksi John Norman on sairastumisen vuoksi edelleen sivussa. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Konsta Hirvonen ja Eemeli Räsänen, jotka ovat tämän viikon Kiekko-Vantaan riveissä.

Jokerit lähtee All Star -tauon jälkeiseen viikkoon läntisen konferenssin neljänneltä sijalta. Matkaa kakkospaikkaan ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen SKA Pietariin on neljä pistettä. Dynamo Moskova taas on kaksi ottelua Jokereita enemmän pelanneena kolmantena tasapisteissä helsinkiläisten kanssa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit koki edellisessä pelissään 1-4-vierastappion SKA:lle Pietarissa. Sitä ennen joukkue kukisti Vitjazin 3-2. Kamppailut playoff-paikoilla olevia joukkueita vastaan jatkuvat siis tänään, kun vieraaksi saapuu idässä kärkipaikkaa hamuava Barys, joka on kolmen ottelun voittoputkessa ja voittanut yhdeksästä edellisestä pelistään seitsemän.

Jokerit voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen tällä kaudella Nur-Sultanissa luvuin 4-2. Barys on kuitenkin viihtynyt Helsingissä viime vuosina mainiosti ja voittanut kolme edellistä peliä Hartwall Arenassa. Kaikki nämä kamppailut venyivät jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Jokereiden ja Barysin välinen ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 22 Mika Niemi – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.