Jokerit kohtaa tänään vieraskaukalossa Severstalin

Niclas Jensen Jokerit

Severstal Tsherepovets on kiistatta ollut KHL-kauden suurin yllättäjä tähän asti. Läntisessä konferenssissa neljäntenä oleva joukkue testaa tänään Jokereiden vireen kotikaukalossaan.

Helsinkiläiset lähtevät illan otteluun voitto alla, kun itsenäisyyspäivänä kaatui Amur Habarovsk tyylikkään esityksen päätteeksi 2-0. Janne Juvonen torjui kauden kolmannen nollapelinsä 18 kopilla ja jatkaa tänään tolppien välissä.

Kokoonpanoon paluun tekevät viime ottelun huilannut Petteri Lindbohm sekä loukkaantumisesta toipunut Anders Lindbäck. Vammojen vuoksi vieraskiertueelta sivussa ovat Jordan Schroeder ja Henrik Haapala. Sairastumisen takia on sivussa myös tänään John Norman.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kärkipaikalla ennen tämän illan otteluita. TsSKA Moskova on helsinkiläisten kanssa tasapisteissä toisena. Severstal on neljäntenä kahden pisteen päässä punakeltaisista, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Severstal voitti 11. lokakuuta Torpedon 3-2 rankkarien jälkeen ja aloitti täysin käsittämättömän 19 ottelun pisteputken, johon sisältyi myös yhdeksän ottelun mittainen voittoputki. Pisteputki katkesi Amuria vastaan viime viikolla, mutta joukkue palasi voittojen tielle maanantaina kaatamalla Vitjazin luvuin 3-1.

Severstal on neljättä kautta päävalmentajana toimivan Andrei Razinin komennossa joka vuosi ottanut askeleita eteenpäin. Nyt joukkue taistelee jopa konferenssin kärkipaikasta, kun runkosarjaa on jäljellä 20 peliä eli reilu kolmasosa. Severstalin peli perustuu ennen kaikkea liikkeeseen ja erityisesti hyökkäyksessä on useita pikakiitureita, jolta löytyy myös taitoa.

Keskiviikkoillan ottelussa kohtaavat KHL:n kaksi parasta alivoimajoukkuetta. Jokereiden tehokkuus vajaalla pelatessa on sarjan ykkönen prosentilla 91,1, kun taas Severstalin noteeraus on 88,1. Tsherepovetsilaisten tekemisessä huomionarvoista on myös se, että joukkue on pelannut Avangardin jälkeen vähiten alivoimaa koko sarjassa. Kaiken kaikkiaan Severstal on päästänyt vain 74 maalia, joka on Salavat Julajevin ohella vähiten KHL:ssä. Peli perustuu siis äärimmäiseen kurinalaisuuteen ja tiiviiseen puolustuspeliin.

Jokerit nappasi kauden ensimmäisestä keskinäisestä kohtaamisesta 4-1-voiton lokakuun alussa Helsingissä. Suoritus oli punakeltaisilta yksi kauden parhaista, sillä laukaukset kohti maalia kirjattiin isäntien eduksi peräti 39-14.

Keskiviikkoillan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 11 Kalle Kossila – 21 Brian O’Neill (A)
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 81 Iiro Pakarinen – 48 Henri Ikonen
33 Markus Hännikäinen – 19 Veli-Matti Savinainen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.