Jokerit kohtaa tänään todellisen huippuseuran – Pietarin SKA:n

Tommi Kivistö palaa Jokereiden kokoonpanoon vuoden viimeiseen otteluun, kun Jokerit isännöi SKA Pietaria Hartwall Arenassa. Anders Lindbäck jatkaa maalilla.

Jokerit on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa kotijäällään kaatamalla ensin Severstalin lauantaina ja Lokomotivin maanantaina. Kummassakaan pelissä varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, vaan ensimmäisessä mentiin voittomaalikilpailuun ja jälkimmäisessä ratkaisu nähtiin jatkoajalla.

Helsinkiläisjoukkueen pelaajista Henrik Haapala on ollut huippuiskussa, sillä kahdessa viime ottelussa ovat syntyneet tehot 4+1=5. Maanantaina Haapala nosti Jokerit tasoihin reilu minuutti ennen loppua ja iski vielä jatkoajalla voittomaalin.

Hyökkäysketjut jatkavat samassa muotissa kuin edellisissä otteluissa, mutta pakistoon Jokerit tekee muutoksen. Tommi Kivistö palaa takalinjoille ja korvaa Jonathan Pudaksen. Maalilla jatkaa Anders Lindbäck, joka on torjunut neljässä viime pelissä.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen ja Markus Hännikäinen. Kokoonpanon ulkopuolella Pudaksen lisäksi Niklas Friman, Nuutti Viitasalo ja Aleksi Halme.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena pisteen päässä Spartak Moskovasta, joka on pelannut kuusi ottelua Jokereita enemmän. Illan vastustaja SKA on lännessä toisena 15 pisteen päässä niin ikään kuusi ottelua enemmän pelanneena.

Pietarilaiset ovat olleet tutun vahvoja tälläkin kaudella ja joulukuun vire on ollut vakuuttava. Kahdeksasta viime pelistä SKA on voittanut kuusi eikä ole jäänyt kertaakaan ilman pisteitä. Viimeksi maanantaina kaatui Sotshi vieraissa luvuin 4-1.

Jokerit ja SKA kohtasivat viimeksi marraskuun lopussa Pietarissa, jossa vieraat ottivat makoisan 2-1-voiton rankkarikilpailun jälkeen. Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat näin ollen 1-1 ennen tämän illan näytöstä.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja pelataan ilman yleisöä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.