Jokerit kohtaa tänään huippuottelussa SKA Pietarin

Jokerit kohtaa vuoden 2020 ensimmäisessä ottelussaan SKA Pietarin. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia.

John Normanille perjantain ottelu on 200:s KHL:n runkosarjassa. Ruotsalaishyökkääjä on tehnyt 199 pelaamassaan pelissä 39+51=90 pistettä. Hän on edustanut Jokereita kaudesta 2017-18 lähtien ja pelannut sarjassa myös Torpedo Nizhni Novgorodin riveissä.

Jokerit päätti viime vuoden 4-1-kotivoitolla Vitjazia vastaan. Maalihanat aukesivat toisessa erässä, kun Brian O’Neill ja Petri Kontiola (2) onnistuivat viimeistelyssä. Kolmannessa kapteeni Peter Regin sinetöi voiton. Janis Kalnins torjui 31 kertaa ja jatkaa myös tänään helsinkiläisten maalilla.

Spengler Cupista palannut Alex Grant on jälleen kokoonpanossa ja ottaa paikkansa Mikko Lehtosen viereltä. David Sklenicka siirtyy näin Tommi Kivistön rinnalle. Jokereilla on viime ottelujen tapaan kokoonpanossaan 12 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Antti Pihlström, Veli-Matti Savinainen, Saku Mäenalanen ja koko loppukauden huilaava Oliver Lauridsen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Teemu Eronen ja Kiekko-Vantaan riveissä tänään pelaavat Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä ja parhaillaan kymmenen ottelun pisteputkessa. Kymmenen viime pelin kuntopuntarissa helsinkiläisryhmä on KHL:n ykkösjoukkue. Vastustaja SKA on kuusi pistettä edellä konferenssin kakkostilalla. Pietarilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua Jokereita enemmän.

SKA päätti viime vuoden jatkoaikatappioon Severstalia vastaan. Sitä ennen joukkue oli kukistanut Metallurgin, Barysin ja Sibirin. Aivan viime kauden kaltaisiin maalijuhliin SKA ei ole yltynyt, mutta puolustus on toiminut tiiviisti. Magnus Hellberg ja Aleksei Melnitshuk ovat jakaneet vastuun viime kamppailuissa ja on mielenkiintoista nähdä, kumpi aloittaa tänään maalilla.

Jokerit ja SKA kohtasivat edellisen kerran syyskuussa, kun isännät ottivat Pietarissa 3-2-voiton Jori Lehterän viimeisen minuutin osumalla. Jokerit pelasi kelpo ottelun, mutta Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan osumille ei saatu kolmannessa erässä enää jatkoa.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 ja ovet avataan klo 17.00.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.