Jokerit kohtaa tänään Amurin

Jokerit ja Amur Habarovsk ottavat mittaa toisistaan tänään klo 16.00 alkavassa ottelussa Hartwall Arenassa. Helsinkiläiset saavat mukaan Daine Toddin ja Jere Sallisen, mutta myös menettivät kaksi pelaajaa sairastuvalle viime pelin jälkeen.

Todd on toipunut pienestä loukkaantumisesta, jonka vuoksi hän huilasi kaksi edellistä ottelua. Sallinen sen sijaan oli sivussa viime pelistä flunssan vuoksi. Todd pelaa tänään poikkeuksellisesti hyökkääjänä, joka on hänelle toki tuttu paikka uran aiemmilta vuosilta.

Flunssasta toipuva Jesse Joensuu on vielä tänään pois kokoonpanosta. Myöskään Riku Helenius ei ole mukana kuumeen vuoksi. Viime pelissä loukkaantuneet Niklas Hagman ja Roope Talaja ovat tulevat viikot pois kokoonpanosta. Hagmanin toipilasajaksi on arvioitu kolme-neljä ja Talajan kuusi viikkoa. Loukkaantuneiden listalla jatkavat myös Eetu Pöysti, Oskari Korpikari, Tommi Huhtala ja Ossi Väänänen.

Jokerit otti tärkeän kotivoiton perjantaina Sibir Novosibirskistä lukemin 2-1. Isäntien maaleista vastasivat Peter Regin ja Pekka Jormakka. Henrik Karlsson torjui 22 kertaa ja joutui antautumaan vasta kolmannessa erässä. Kaiken kaikkiaan Jokereiden suoritus oli perjantaina hyvä ja pisteet pysyivät ansaitusti Helsingissä.

Sarjataulukossa Jokerit pitää edelleen divisioonansa kärkipaikkaa ja konferenssin kakkossijaa. Ero SKA Pietariin kasvoi viiteen pisteeseen perjantaina, kun Amur yllätti pietarilaiset 2-1-jatkoaikavoitolla. Jokerit on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin SKA, joka kohtaa tänään Sibirin.

Amurin Jokerit kohtasi tällä kaudella syyskuussa Habarovskissa. Tuolloin kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon ja piti vieraita pihdeissään. Jokereiden kiri alkoi toisessa erässä ja päättyi lopulta upeaan 3-2-voittoon ennen pitkää kotimatkaa.

Amur taistelee edelleen playoff-paikasta, mutta joukkue tarvitsee kipeästi voittoja. Eroa itäisen konferenssin playoff-viivaan on tällä hetkellä 11 pistettä. Amur on ollut viime otteluissaan hyvässä vireessä, sillä se on voittanut neljästä viime pelistään kolme. SKA:n lisäksi ovat kaatuneet Salavat Julajev Ufa ja Traktor Tsheljabinsk.

Juha Metsola on kantanut päävastuun Amurin maalilla miltei koko kauden, muttei ole viime peleissä ollut kokoonpanossa. Tänäänkään hän ei pelaa Helsingissä. Viime viikkoina kiekkoja on pysäyttänyt 25-vuotias Aleksander Petshurski, jonka torjuntaprosentti 94,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,85 ovat loistavia noteerauksia.

Amurin paras pistemies ja maalintekijä on 23-vuotias hyökkääjä Vladislav Ushenin, joka on osunut tällä kaudella jo 13 kertaa ja tehnyt yhteensä 23 pistettä. Mielenkiintoisia nimiä ovat myös tshekkihyökkääjä Tomas Zohorna sekä ruotsalaishyökkääjät Tom Wandell ja Admiralista hiljattain siirtynyt Niclas Bergfors. Puolustuksessa isointa vastuuta kantavat Rinat Ibragimov sekä Tshekin maajoukkueesta tuttu Jan Kolar.

Jokereiden ja Amurin ottelu alkaa klo 16.00.

Lähde: Jokereiden tiedote