Scroll Top

Jokerit kohtaa Lokomotivin jo kuudennen kerran, katso kokoonpanot

Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin kuudennen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa lauantaina klo 16.00 Suomen aikaa. Helsinkiläiset lähtevät peliin neljän voiton putkessa.

Jokerit aloitti kolmen pelin vieraskiertueen torstaina Magnitogorskissa 4-3-jatkoaikavoitolla. Janis Kalnins torjui 30 kertaa ja toisessa päässä viimeistelyssä onnistuivat Teemu Eronen, Saku Mäenalanen ja kahdesti Nicklas Jensen.

Sijoitus läntisessä konferenssissa on edelleen kolmas ja edellä olevaan, yhden ottelun enemmän pelanneeseen SKA:han on matkaa neljä pistettä. Tänään pelataan Jokereiden kannalta mielenkiintoinen ottelu, kun Moskovan paikallispelissä kohtaavat lännessä neljäntenä ja viidentenä olevat Dynamo ja Spartak.

Jokerit lähtee iltapäivän otteluun liki samalla kokoonpanolla kuin torstaina. Ainoa muutos on Mika Niemen paluu nelosketjun keskelle. Antti Pihlström siirtyy vasempaan laitaan Ahti Oksasen tilalle. Kokoonpanossa on 12 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa. Kalnins jatkaa maalilla.

Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueella eivät ole mukana Alex Grant, Henri Ikonen ja Oliver Lauridsen.

Jokereiden ja Lokomotivin väliset ottelut ovat tällä kaudella olleet vierasjoukkueiden juhlaa, sillä helsinkiläiset ovat voittaneet kahdesti Jaroslavlissa ja Lokomotiv kolmesti Hartwall Arenassa. Kolme edellistä kohtaamista on mennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun. Viimeisimmän pelin Jokerit voitti jatkoilla joulukuussa Veli-Matti Savinaisen osumalla.

Lokomotiv on ollut viime peleissään vahvassa vireessä, sillä se on ottanut kolme voittoa peräjälkeen. Viimeksi torstaina Arena-2000:ssa kaatui Torpedo tyylipuhtaasti 5-0. Ilja Konovalov torjui 22 kertaa ja tehokkain kenttäpelaaja oli tehot 2+1 kasannut hyökkääjä Aleksandr Polunin. Tänään Lokomotivin maalilla aloittaa hieman yllättäen Aleksandr Lazushin. Sivussa on kesken kauden hankittu huippuvahvistus Magnus Pääjärvi, joka ei ole pelannut kahdessa viime pelissä.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 80 Saku Mäenalanen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Lokomotivin kokoonpano:

99 Aleksandr Polunin – 55 Vladimir Tkatshjov – 77 Stephane Da Costa
84 Pavel Kudrjavtsev – 58 Anton Lander – 34 Artjom Iljenko
16 Artur Kajumov – 91 Denis Aleksejev – 51 Nikolai Kovalenko
68 Mihail Beljajev – 15 Aleksandr Svitov – 29 Jegor Averin

73 Nikita Tsherepanov – 21 Maksim Osipov
27 Staffan Kronwall – 93 Daniil Misjul
79 Andrei Markov – 2 Roman Savtshenko
87 Rushan Rafikov – 22 Jakub Nakladal

88 Aleksandr Lazushin (32 Ilja Konovalov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.