Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin Pasilassa

Jokerit kohtaa läntisen konferenssin sisäisessä huippukamppailussa Lokomotiv Jaroslavlin sunnuntaina Hartwall Arenassa klo 16.30. Janis Kalnins jatkaa maalilla ja Steve Moses palaa kokoonpanoon.

Moses oli sivussa kuusi viikkoa ja 13 ottelua loukkaantumisen vuoksi ja on nyt toipunut pelikuntoon. Hän hyppää samaan ketjuun Henrik Haapalan ja John Normanin kanssa. Henri Ikonen siirtyy näin olleen Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan rinnalle. Muuten kokoonpano on ennallaan perjantailta.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Ahti Oksanen ja Mika Niemi sekä Kiekko-Vantaan mukana perjantaina ja lauantaina pelanneet Eemeli Räsänen ja Konsta Hirvonen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Saku Mäenalanen ja Nicklas Jensen.

Jokerit otti Dynamo Moskovan päänahan toistamiseen tällä kaudella perjantaina lukemin 3-1 kotiyleisön edessä. Voitto oli helsinkiläisille toinen peräkkäinen ja sijoitus lännessä on edelleen seitsemäs. Kärkijoukkueet ovat voittaneet pelejään tasaisesti viime aikoina, joten myös Jokereiden on vastattava samalla mitalla.

Sunnuntain vastustaja Lokomotiv on perjantain vieraan Dynamon tapaan KHL:n kuntopuntarin kärkiryhmiä. Kymmenestä viime pelistään joukkue on voittanut seitsemän. Viimeksi perjantaina päävalmentaja Mike Pelinon suojatit hakivat pistepotin Sotshista lukemin 5-2.

Lokomotiv on saanut ruotsalaistähti Anton Landerin takaisin kokoonpanoonsa, mikä on ollut suuri apu hyökkäyspäässä. Lander on tehnyt jo 12 osumaa tällä kaudella ja löytänyt hyvän yhteyden maanmiehensä Magnus Pääjärven kanssa. Ketjun kolmantena lenkkinä Sotshissa toimi Jegor Averin.

Lokomotiv on Jokereista pisteen päässä läntisessä konferenssissa. Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat toistaiseksi 1-1 ja ryhmät kohtaavat vielä kolme kertaa sunnuntain jälkeen.

Iltapäivän ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 16.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 72 Aleksi Halme
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.