Jokerit kohtaa kotonaan Avangard Omskin

F7001C8F-6B74-450C-9725-21300B721F3E

Jokerit avaa neljän kotipelin viikon tänään maanantaina, kun vieraaksi saapuu itäisen konferenssin kakkonen Avangard Omsk. Saku Mäenalanen palaa tositoimiin puolentoista kuukauden tauon jälkeen.

Hyökkääjä loukkaantui joulukuussa vieraskiertueella ja pelasi edellisen kerran 11.12. Ufassa. Tänään hän hyppää askiin samassa ketjussa Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan kanssa. Muuten Jokereiden kokoonpano on sama kuin lauantaina Moskovassa.

Tuolloin helsinkiläiset kukistivat läntistä konferenssia johtavan TsSKA:n tyylikkäästi luvuin 3-1 Jordan Schroederin, Markus Hännikäisen ja Anttilan osumilla. Tolppien välissä Janis Kalnins pysäytti 22 laukausta ja jatkaa tänäänkin Jokereiden maalilla.

Neljän kotipelin viikko on Jokereille iso runkosarjan loppusuoraa ajatellen. Piste-eroa neljäntenä eli kotiedussa kiinni olevaan Dynamo Moskovaan on kahdeksan. Pelejä helsinkiläisjoukkueella on neljä vähemmän pelattuna. Tällä viikolla Jokerit kohtaa Avangardin jälkeen Sotshin, Torpedon ja Metallurgin.

Tämän illan vastustaja Avangard on idässä toisena, mutta kone on viime aikoina hieman yskähdellyt. Viikko sitten joukkue sai kolmen ottelun tappioputken poikki Traktorin vieraina lukemin 3-2. Sitä ennen omskilaiset olivat kaatuneet Avtomobilistille, Ak Barsille ja Torpedolle.

Jokerit ja Avangard kohtasivat viimeksi syyskuun lopussa Moskovassa. Tuolloin isännät ottivat jatkoajalla 3-2-voiton. Nicklas Jensen teki kamppailussa molemmat vieraiden osumat.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 ja pelataan tyhjille katsomoille. Suoraa lähetystä voi seurata VSport Jääkiekko -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 21 Brian O’Neill (A) – 48 Henri Ikonen
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
80 Saku Mäenalanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.