Jokerit kohtaa kotiottelussaan tänään Severstal Tsherepovetsin

Jokerit kohtaa tapaninpäivän kotiottelussaan Severstal Tsherepovetsin klo 18.00. Brian O’Neill on toipunut loukkaantumisestaan ja palaa helsinkiläisjoukkueen kokoonpanoon.

O’Neill loukkaantui 14.12. ottelussa Ak Bars Kazania vastaan. Amerikkalainen on kuntouttanut vammaa vajaat pari viikkoa ja sai vihreää valoa tämän päivän otteluun. Hän pelaa tutulla paikalla, sillä ketjun kaksi muuta pelaajaa ovat Jesse Joensuu ja Peter Regin.

Jokerit pelasi alkuviikon vierasottelunsa vajaalla miehistöllä karanteenien vuoksi, mutta täksi päiväksi saadaan jälleen täysi kokoonpano jalkeille. Hyökkäykseen paluun tekevät O’Neillin lisäksi Nicklas Jensen ja Henrik Haapala. Puolustukseen tulevat mukaan Alex Grant ja Viktor Lööv. Myös Janis Kalnins on jälleen kokoonpanossa, mutta Anders Lindbäck jatkaa maalilla.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa jatkavat Iiro Pakarinen ja Saku Mäenalanen. Kokoonpanon ulkopuolella ovat lisäksi Tommi Kivistö, Niklas Friman, Nuutti Viitasalo, Markus Hännikäinen ja Aleksi Halme.

Jokerit lähtee illan otteluun läntisen konferenssin kahdeksannelta sijalta. Otteluita on edelleen 4-6 vähemmän kuin edellä olevilla. Severstal on kuudentena kolmen pisteen päässä viisi ottelua enemmän pelanneena.

Severstal oli joulukuun alusta huippuiskussa, sillä joukkue voitti viisi peliä peräjälkeen. Kahdessa viime kamppailussa on kuitenkin tullut tappio Lokomotiville ja SKA:lle niukasti 1-2 ja 0-2. Andrei Razinin valmentamassa ryhmässä nähdään myös yksi suomalaispelaaja: puolustaja Veli-Matti Vittasmäki.

Jokerit ja Severstal ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Tsherepovetsissa. Ensimmäisen pelin helsinkiläiset veivät lukemin 5-2, mutta vastustaja kuittasi toisen kohtaamisen samoin lukemin itselleen.

Tämän illan ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 18.00 ja se pelataan tyhjille katsomoille.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
18 Sami Lepistö – 64 Jonathan Pudas
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.