Jokerit kohtaa itäisessä konferenssissa neljäntenä olevan Traktor Tsheljabinskin tänään klo 16.00

Anders Lindbäck on torjuntavuorossa ja Tommi Kivistö palaa kokoonpanoon, kun Jokerit kohtaa Traktor Tsheljabinskin keskiviikon vierasottelussaan.

Viiden ottelun kiertue alkoi maanantaina Moskovasta Spartakia vastaan ja tuloksena oli 2-3-jatkoaikatappio. Jokerit vei kahta viimeistä erää, mutta maalinteko yskähteli sen verran, että puolustuskannalle joutunut kotijoukkue selviytyi jatkoajalle ja nappasi siellä lisäpisteen itselleen.

Tsheljabinskin jääkiekkokaupungissa Jokerit haluaa pelata paremman 60-minuuttisen, sillä maanantaina ensimmäisen erän huolimattomuus ei joukkuetta miellyttänyt. Traktoria vastaan on kalavelkoja maksettavana muutenkin, sillä Helsingistä joukkue haki aiemmin tällä kaudella pisteet luvuin 3-1.

Jokereiden kokoonpanoon tulee maanantain jäljiltä vain kaksi muutosta. Lindbäck korvaa maalilla Janis Kalninsin ja Tommi Kivistö ottaa Niklas Frimanin paikan puolustuksessa. Kokoonpanon ulkopuolella ovat lisäksi Henri Ikonen, Aleksi Halme ja Nuutti Viitasalo. Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueella eivät ole mukana Iiro Pakarinen ja John Norman. Sami Lepistö on niin ikään vielä kotimaassa harjoittelemassa ja valmistautumassa paluuseensa, joka tapahtuu mahdollisesti 21.12. Vitjazia vastaan.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta on edelleen pelannut 5-8 peliä vähemmän kuin edellä olevat joukkueet. Traktor taas on idässä neljäntenä ja pelannut mainion ensimmäisen puolikkaan kaudesta. Viime aikoina vire on kuitenkin hieman taantunut, sillä kuudesta edellisestä pelistä saldo on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Viimeksi lauantaina joukkue hävisi SKA:lle kotonaan luvuin 1-5.

Marraskuussa tullut voitto Jokereista oli Traktorille harvinaista herkkua, sillä KHL-ajan keskinäiset kohtaamiset ovat menneet luvuin 10-2 helsinkiläisten eduksi. Tsheljabinskissä Jokerit on voittanut neljästi peräjälkeen, kun edellinen vierailu päättyi vuosi sitten marraskuussa 5-2-voittoon.

Tämän iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata VSport Jääkiekko -kanavalta sekä Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Traktorin kokoonpano:

40 Sergei Kalinin – 22 Aleksei Bivaltsev – 17 Vjatsheslav Osnovin
74 Vitali Kravtsov – 11 Lukas Sedlak – 38 Tomas Hyka
98 Aleksandr Podkoritov – 16 Igor Poligalov – 67 Pontus Åberg
71 Aleksndr Avtsin – 24 Ruslan Karlin – 97 Jaroslav Kosov

20 Lawrence Pilut – 89 Ilja Karpuhin
79 Igor Isajev – 55 Nick Bailen
82 Dmitri Ogurtsov – 72 Sergei Telegin
21 Oleg Jevenko – 18 Dmitri Aleksejev

35 Roman Will (28 Ivan Fedotov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.