Jokerit kohtaa iltapäivän vierasottelussaan Severstal Tsherepovetsin

Jokerit kohtaa Severstal Tsherepovetsin tänään neljännen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa. Helsinkiläisillä on alla iso voitto Jaroslavlissa.

Jokerit kukisti Lokomotivin perjantai-iltana loppuunmyydyssä Arena-2000:ssa puhtaasti 3-0. Suoritus oli yksi punakeltaisten tämän kauden parhaista ja nosti joukkueen takaisin läntisen konferenssin kolmannelle sijalle. Tänään Jokereilla on voitolla mahdollisuus kasvattaa ero Lokomotiviin kolmeen pisteeseen.

Kauden kolmannen nollapelinsä perjantaina torjunut Janis Kalnins jatkaa Jokereiden maalilla. Latvialainen pysäytti Lokomotivia vastaan 36 kiekkoa, joka on eniten torjuntoja jokeripaidassa nollapelin eteen helsinkiläisseuran KHL-aikana. Myös Henrik Karlsson torjui 36 kertaa, kun Jokerit voitti kaudella 2015-16 TsSKA:n 3-0 Helsingissä.

Perjantaina huilivuorossa olleet Pekka Jormakka ja Max Wärn palaavat kokoonpanoon. He korvaavat Mika Niemen ja Erik Embrichin. Tomi Mäki pelaa näin nelosketjun keskellä. Jokerit lähtee otteluun 12 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla, kun kaksi KHL-ottelua tällä kaudella pelannut Nico Nurmikanta palaa kokoonpanoon.

Lokomotiv-pelissä loukkaantunut Jesper Jensen on tänään sivussa. Hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Loukkaantuneina ovat myös Nicklas Jensen, Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.

Tämän päivän vastustaja Severstal vaihtoi marraskuussa valmentajaa, kun monivuotinen käskijä Aleksandr Guljavtsev sai lähteä. Hetken aikaa vastuussa ollut Pavel Torgajev korvattiin Andrei Razinilla, joka on valmentanut KHL:ssä aiemmin Avtomobilistia ja Jugraa. Hänen alaisuudessaan joukkueen otteet ovat parantuneet.

Severstal on voittanut kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi. Viimeksi perjantaina Kunlun Red Star joutui pettymään tsherepovetsilaisjoukkueen käsittelyssä jatkoajalla, jossa voittomaalin teki Vladislav Kodola.

Jokerit on kukistanut Severstalin kaikissa kolmessa ottelussa tällä kaudella. Tallinnassa lukemat olivat 3-2, Tsherepovetsissa ja Helsingissä Jokerit jätti vastustajansa nollille ja teki itse neljä kummassakin kamppailussa. Tämän päivän peli on joukkueiden viimeinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 41 Antti Pihlström
48 Henri Ikonen – 14 Tomi Mäki – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
53 Nico Nurmikanta

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.