Jokerit kohtaa illan kotiottelussaan Sotshin

Henrik Haapala

Jokerit kohtaa keskiviikon kotiottelussaan HK Sotshin. Helsinkiläiset tekevät kokoonpanoonsa pieniä muutoksia maanantain jäljiltä. Janis Kalnins jatkaa maalilla.

Jokerit aloitti neljän kotiottelun viikon Avangard Omskia vastaan maanantaina ja joutuivat taipumaan idän kakkoselle luvuin 2-5. Kaksi erää Jokerit oli pelillisesti parempi, mutta tehottomuus ja jäähyt koituvat lopulta isäntien kohtaloksi. Näitä asioita lähdetään parantamaan Sotshia vastaan.

Kokoonpanoon paluun tekevät viime pelistä sivussa olleet Jesse Joensuu, Jakub Krejčík ja Jonathan Pudas. Ketjuihin ja pakkipareihin tulee muutoksia, sillä ainoastaan Jokereiden molemmat maalit maanantaina väsännyt ketju Junttila-Norman-Haapala on ennallaan tämän illan ottelussa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena kahdeksan pisteen päässä kotiedusta eli neljännestä sijasta, jolla on tällä hetkellä Dynamo Moskova. Helsinkiläiset ovat pelanneet kolme ottelua moskovalaisia vähemmän.

Illan vastustaja HK Sotshi on lännessä kymmenentenä 18 pisteen päässä playoff-viivasta, joten kausi päättyy runkosarjaan. Kymmenestä viime ottelustaan Sotshi on voittanut kaksi. Viimeisimmässä pelissä lauantaina tuli 1-5-tappio Lokomotiville.

Yksi tulikuuma pelaaja Sotshin riveistä löytyy, vaikka joukkueen vire onkin ollut mollivoittoinen. Hyökkääjä Sergei Shmeljov on nimittäin seitsemän pelin pisteputkessa ja iskenyt näissä otteluissa tehot 7+1=8.

Kauden keskinäiset kohtaamiset Jokereiden ja Sotshin välillä ovat olleet helsinkiläisten heiniä. Jokerit on voittanut kahdesti varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Kahdessa viime kohtaamisessa Sotshi on jätetty nollille niin Hartwall Arenassa (3-0) kuin Bolshoi Areenassakin (5-0).

Illan ottelu alkaa klo 18.30 ja pelataan tyhjille katsomoille.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
33 Markus Hännikäinen – 80 Saku Mäenalanen – 48 Henri Ikonen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.