Jokerit kaatui tehottomuuteen vieraskaukalossa

Kotiedusta KHL:n pudotuspeleihin taisteleva Jokerit kärsi maanantaina 1–3-tappion Dinamo Riian vieraana. Kotijoukkueen sankari oli 32 kertaa torjunut venäläisvahti Timur Biljalov.

Jokereiden runkosarjan viimeinen vieraskiertue ei saanut parasta mahdollista starttia, sillä Dinamo Riika nappasi hurjalla taistelulla täyden pistepotin helsinkiläisten nenän edestä.

KHL:n läntisessä konferenssissa neljäntenä oleva Jokerit ei näin ollen saanut vielä sinettiä kotiedulleen.

Dinamo Riika oli juuri niin viheliäinen vastustaja kuin odottaa saattoikin. Läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Dinamo tylsytti Jokerien pelaamista aggressiivisella oman alueen ja keskustan puolustamisella.

– Mukava oli taas tauon jälkeen päästä pelaamaan ja tunnelma hallissa oli erittäin hyvä. Hallitsimme peliä ja meillä oli paikat voittaa, mutta hukkasimme paljon tilanteita ja siihen kaaduimme tänään, pirteän ottelun pelannut Jokeri-hyökkääjä Marko Anttila kertoi taiston tauottua.

Tahmeasti maajoukkuetauon jälkeen ottelun aloittanut Jokerit löysi toisen erän aikana keinot murtautua maalipaikoille ja hallitsi kiihkeää kamppailua tämän jälkeen mielin määrin, mutta viimeistely oli punakeltaisille tervanjuontia.

– Painotimme ennen ottelua maalille menemistä ja sinne kyllä mielestäni menimme hyvin. Toimitimme hyvin kiekkoa sinne ja se on usein avain onneen. Laukausten ja syöttöjen laatuun voimme kiinnittä huomiota, Anttila tuumasi.

Kotijoukkueen viimeisenä lukkona toimi Timur Biljalov, joka venyi kiekon tielle 32 kertaa.

Erien alut olivat myös Jokerien murheena vieraskaukalossa, sillä Dinamo Riika iski maalit niin avauserän kuin toisenkin erän alkuhetkillä.

– Se on asia mistä ollaan puhuttu ja se on yksi asia missä voimme olla parempia. Vastustajalla oli kuoleman peli ja he tulivat alkuun terävästi, Anttila sanoi.

Jokereiden 2–1-kavennusmaalista vastasi tarkalla viivakudillaan toisessa erässä kanadalaispuolustaja Alex Grant. Syöttöpisteen osumaan keräsi Sakari Manninen ja erinomaisen maskin maalin edessä teki tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen.

Grant on ensimmäinen Jokeri-puolustaja 2000-luvulla, joka on tehnyt 13 maalia yhden kauden aikana. Seuran puolustajien yhden kauden maaliennätys on Nikolai Makarovin nimissä kaudelta 1982–83, jolloin verkko heilui 20 kertaa.

Sitkeästi läpi illan puolustaneelta Dinamolta maalinteossa onnistuivat: viime kaudella KalPaa edustanut tehopuolustaja Mathew Maione, tehot 1+1 saalistanut Andris Dzerins ja loppulukemat tyhjään rysään iskenyt Lauris Darzins.

Jokerit sai vielä 19 sekuntia ennen loppua kiekon maaliin, kun Nicklas Jensen pyssytti rannelaukauksellaan limpun reppuun. Kavennusosuma kuitenkin hylättiin kyseenalaisesti.

– Selitys oli, että Jesse (Joensuu) oli maalivahdin alueella. Sääntö menee, että myöskään takapuoli ei saa olla maalivahdin alueella. Kyllä se ihan selvältä maalilta näytti, mutta vielä en ole kunnolla tilannetta päässyt kelaamaan, Anttila valotti.

Jokereiden kausi jatkuu keskiviikkona Miika Koiviston ja Juuso Hietasen edustaman Dynamo Moskovan vieraana. Vadim Shipachyovin ja Dmitri Kagalitskyn tähdittämä Dynamo on ollut Jokereille todella vaikea vastustaja KHL-historiassa.

– Kova ja hieno peli on edessä. Dynamo voi tulla meitä vastaan keväälläkin. Meidän pitää saada kaikki irti, niin silloin tuloskin on varmasti hyvä, Anttila päätti.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.