Jokerit jatkaa otteluitaan Pasilassa, kokoonpano Sibir-peliin

Runkosarja saavuttaa Jokereiden osalta puolivälinsä perjantai-illan kotiottelussa Sibir Novosibirskiä vastaan. Kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia.

Illan ottelu on järjestyksessään kauden 31:s ja helsinkiläiset ovat läntisessä konferenssissa seitsemännellä sijalla. Eroa yläpuolella oleviin Vitjaziin, Spartakiin, Torpedoon ja Dynamoon on 3-4 pistettä ja helsinkiläisillä otteluita alla 2-4 vähemmän. Tärkeitä pisteitä on siis jälleen tänään jaossa.

Jokerit on parhaillaa neljän ottelun pisteputkessa. Edellisessä ottelussa tiistaina kaatui Amur Habarovsk luvuin 4-1 Hartwall Arenassa. Mikko Lehtonen paukutteli kaksi maalia ja myös John Norman ja Antti Pihlström osuivat tolppien väliin. Neljässä edellisessä pelissä pelannut Janis Kalnins jatkaa maalilla myös tänään.

Petri Kontiola on ollut vahvassa vireessä viime peleissä, sillä sentteri on neljän ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on tehnyt 1+6=7 pistettä. Myös kapteeni Peter Regin on kolmen kamppailun pisteputkessa (1+2=3).

Henri Ikonen palaa yhden ottelun tauon jälkeen kokoonpanoon ja hyppää kakkosketjuun Kontiolan ja Veli-Matti Savinaisen rinnalle. Aleksi Halme on tänään 13. hyökkääjä. Puolustuksessa on kuusi pelaajaa, sillä Oliver Lauridsen jää sivuun loukkaantumisen vuoksi. Vammoista kärsivät edelleen myös Saku Mäenalanen ja Nicklas Jensen. Terveenä sivussa on Mika Niemi.

Illan vastustaja Sibir saapuu Helsinkiin kahdeksan ottelun tappioputkessa. Joukkue on hävinnyt marraskuussa kaikki pelinsä, mutta otti ensimmäisen pisteensä keskiviikkona Kazanissa Ak Barsin vieraana. Siperialaisryhmän riveissä nähdään viisi suomalaispelaajaa: maalivahti Harri Säteri, puolustaja Jyrki Jokipakka sekä hyökkääjät Jukka Peltola, Juuso Puustinen ja Mikael Ruohomaa. Heistä Peltola tosin loukkaantui viime pelissä ja pelaaminen tänään on epävarmaa.

Jokerit ja Sibir eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, mutta nyt keskinäiset ottelut pelataan viikon sisään. Kauden toinen kohtaaminen on edessä ensi viikon perjantaina Suomen itsenäisyyspäivänä Novosibirskissä. KHL:ssä keskinäiset välienselvittelyt ovat menneet 6-3 Jokereille.

Illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.