Jokerit jahtaamaan kuudetta peräkkäistä voittoaan

Jokerit hakee kuudetta peräkkäistä voittoaan, kun sunnuntain kotiottelussa vieraaksi saapuu Salavat Julajev Ufa. Ennen peliä ja sen aikana juhlistetaan Tomi Mäen huikeaa pelaajauraa.

Mäki pelasi helsinkiläisseurassa 628 ottelua, joka oikeuttaa seurahistorian ykköspaikkaan. Sunnuntain tribuuttipelissä jokerikasvatin ja -legendan uraa muistellaan eri tavoin, joten luvassa on varmasti mieleenpainuva ilta kaikille punakeltaisille.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Myös kaukalossa tapahtuu, kun kaksi huippujoukkuetta iskevät yhteen. Jokerit on voittanut viisi edelistä peliään, kun viimeksi perjantaina Hartwall Arenassa kaatui Dinamo Minsk luvuin 3-2. Kahdessa viime pelissään Jokerit on noussut takaa voittoon erinomaisen kolmannen erän ansiosta. Parannusta taas on kaivattu etenkin toisiin eriin, jossa vastustajat ovat olleet vahvempia.

Tämän päivän peliin kokoonpanoon tulee kaksi muutosta, kun Henrik Haapala ja Antti Pihlström jäävät sivuun loukkaantumisten vuoksi. Heidän tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Ahti Oksanen ja Mika Niemi ottavat heidän paikkansa hyökkäysketjuissa. Muuten Jokerit jatkaa samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Janis Kalnins pelaa jälleen maalissa.

Haapalan ja Pihlströmin lisäksi loukkaantuneiden listalla ovat edelleen Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Konsta Hirvonen. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Matias Myttynen. Eemeli Räsänen taas pelasi lauantaina Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä ja on tänään takaisin helsinkiläisten riveissä seitsemäntenä pakkina.

Illan vastustaja Salavat Julajev on itäisessä konferenssissa kuudentena ja voittanut viidestä viime pelistään kolme. Perjantaina joukkue haki ison voiton Torpedosta vaikeassa vieraskaukalossa. Kakkosvahti Andrei Karejev sai pitkästä aikaa torjuntavastuun ottelussa ja oli iso tekijä 2-1-voitossa. Juha Metsola pelannee kuitenkin tänään Helsingissä.

Metsolan ohella suomalaisväriä Salavat Julajevissa edustavat hyökkääjät Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen. Mannisen lisäksi ex-jokereita ovat Linus Omark ja Philip Larsen, jotka ovat nakutelleet mukavasti tehoja alkukauteen. Omark on Salavat Julajevin ykköspyssy 16 kamppailun pisteillä 4+12=16. Tomi Lämsä on kolmatta kauttaan joukkueen valmennustiimissä.

Viime kaudella keskinäisissä kohtaamisissa päädyttiin vierasvoittoihin, kun Salavat Julajev otti Helsingistä pisteet luvuin 3-2 ja Jokerit kuittasi puntit tasoihin Ufassa numeroin 4-1. KHL-aikana joukkueiden väliset mittelöt ovat menneet voitoin 6-4 Jokereiden eduksi.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit


Sunnuntain tribuuttiottelu alkaa klo 16.00 ja paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Ennen pelin alkua Jokerit ja seuran kannattajat kunnioittavat Mäen huikeaa uraa ja myös itse legenda pääsee vielä kerran kiittämään läheisiään ja tukijoitaan. Luvassa on tunteikas ilta, johon kaikkien punakeltaisten halutaan saapuvan paikan päälle.

Jokereiden kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 27 Petri Kontiola – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 93 Peter Regin (C) – 9 Ahti Oksanen
6 Jesse Joensuu – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.