Jokerit hakee paluuta voittokantaan torstai-illan vierasottelussa Severstal Tsherepovetsia vastaan

Jokerit hakee paluuta voittokantaan torstai-illan vierasottelussa Severstal Tsherepovetsia vastaan. Janis Kalnins pelaa helsinkiläisten maalilla.

Kolmen ottelun vieraskiertue alkoi tiistaina sarjakärki Avangard Omskin vieraana. Tasaisessa ottelussa isännät ottivat 3-2-jatkoaikavoiton, mutta vääryys ei olisi ollut kahden pisteen matkaaminen Helsinkiinkään. Nicklas Jensen teki Jokereiden molemmat maalit, mutta erikoistilanteissa punakeltaisten on pystyttävä parempaan. Avangard iski kaksi osumaa ylivoimalla.

Torstaina Tsherepovetsissa kokoonpanossa on vain pieniä muutoksia. Janis Kalnins tulee tolppien väliin tiistaina jälleen hyvin pelanneen Anders Lindbäckin tilalle. Puolustukseen paluun tekee Tommi Kivistö, jolle tilaa tekee Niklas Friman. Hyökkääjäosasto on tismalleen sama kuin tiistaina.

Frimanin lisäksi kokoonpanon ulkopuolella ovat Jakub Krejčík sekä Henri Ikonen ja Julius Junttila. Peter Regin harjoittelee vielä tämän viikon itsenäisesti Helsingissä, kunnes liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina ennen kotiottelua Spartak Moskovaa vastaan. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on Aleksi Halme, jonka paluu ajoittuu marraskuun alkuun.

KHL:n pienempiin seuroihin kuuluva Severstal on aloittanut kautensa pirteästi, sillä yhdeksästä pelistä on tullut viisi voittoa ja kaikkiaan 11 pistettä. Niillä joukkue on läntisessä konferenssissa viidentenä. Tiistaina Severstal hävisi Dinamo Minskille 1-4, mutta sitä ennen tuli 3-2-jatkoaikavoitto Ak Bars Kazania vastaan.

Puolustaja Veli-Matti Vittasmäki on esiintynyt kaikissa Severstalin yhdeksässä runkosarjaottelussa ja syöttänyt niissä kaksi maalia. Keskimääräinen peliaika 18 minuuttia 33 sekuntia on joukkueen kenttäpelaajista kolmanneksi korkein. Myös hyökkääjä Joonas Nättisen nimi löytyy Severstalin pelaajalistasta, mutta hän ei ole vielä pelannut peliäkään tällä kaudella.

Hyökkääjät Vladislav Kodola ja Aleksandr Petunin ovat tehoin 2+3=5 Severstalin parhaat pistemiehet, joten suoranaista ykköslinkoa ryhmästä ei löydy. Päävalmentaja Andrei Razinilla on käsissään varsin nuori joukkue, jonka kipparina häärii 37-vuotias konkari Juri Trubatshjov. Tolppien välissä päävastuuta kantaa Vladislav Podjapolski.

Jokerit ja Severstal ovat kohdanneet 16 kertaa KHL:n runkosarjassa ennen tätä iltaa ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 12-4. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljään otteeseen ja voitot menivät Jokereille 3-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.