Jokerit hakee neljättä peräkkäistä voittoaan tänään vieraskaukalossa Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan

Niklas Friman palaa Jokereiden kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja Anders Lindbäck jatkaa maalilla, kun torstai-illan vierasottelussa vastaan asettuu Torpedo Nizhni Novgorod.

Friman pelasi viimeksi 3. marraskuuta, joten taukoa tositoimista tuli reilut kolme viikkoa. Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä ja helsinkiläisseurassa pelaava puolustaja on tänään Tommi Kivistön pakkipari, joskin Jokerit saattaa kierrättää pareja seitsemän puolustajan rotaatiosta johtuen.

Lindbäck palaa Jordan Schroederin tavoin vanhaan kotikaukaloonsa, sillä molemmat tämän kauden jokeripelaajat edustivat vielä vuosi sitten Torpedoa. Ruotsalaisvahti torjui vakuuttavasti tiistaina 6-1-voitossa Dynamo Moskovasta ja jatkaa tolppien välissä.

Brian O’Neill nakutteli Dynamoa vastaan tehot 1+3=4 ja kasvatti pisteputkensa jo kymmeneen peliin (4+14=18). Jokereiden KHL-ajan pisin pisteputki on Juhamatti Aaltosen 13 peliä kaudelta 2014-15. Nicklas Jensen on kaudella 2018-19 yltänyt 12 ottelun pisteputkeen.

Jakub Krejčík pelaa illan ottelussa sadannen KHL-runkosarjakamppailunsa. Jokereihin täksi kaudeksi siirtynyt tshekki on edustanut liigassa myös Lev Prahaa ja Medvescak Zagrebia. Hän on tehnyt 99 kamppailussa tehot 7+20=27.

Kokoonpanosta sivussa ovat puolustaja David Sklenicka sekä hyökkääjät Julius Junttila, Antti Pihlström, Peter Regin, Veli-Matti Savinainen, Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen. Päävalmentaja Lauri Marjamäen ja valmentaja Tony Virran lisäksi vaihtopenkillä valmentajan tehtävässä toimii maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Markus Ketterer.

Jokerit lähtee illan otteluun kolmen pelin voittoputkessa ja on läntisessä konferenssissa kahdeksantena. Edelleen helsinkiläiset ovat pelanneet useamman ottelun vähemmän kuin edellä olevat joukkueet.

Torpedo on idässä kahdeksantena ja saapuu sekin illan kamppailuun itseluottamusta uhkuen kahden peräkkäisen Avtomobilistia vastaan tulleen voiton siivittämänä. Ex-jokerihyökkääjä David Nemirovsky luotsaa Torpedoa toista kauttaan ja peluuttaa kovatempoista jääkiekkoa. Kotonaan Torpedo on aina ollut yksi sarjan parhaista ryhmistä eikä tämä kausi ole tehnyt poikkeusta. Edellisestä 11 kotipelistä vain yksi on päättynyt ilman pisteitä.

Runkosarjassa Jokerit on ollut keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä voitoin 9-5. Kaksi edellistä vierailua Nizhni Novgorodiin ovat päättyneet tappioon. Viime kaudella lukemat runkosarjan päätöskamppailussa olivat isännille 3-1.

Illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 80 Saku Mäenalanen – 21 Brian O’Neill (A)
20 Eeli Tolvanen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 12 Marko Anttila (C) – 40 Rasmus Lahnaviik

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman
34 Nuutti Viitasalo

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.