Jokerit ennakkosuosikkina Bratislavaan – Zapolski maalille

3B50B3EA-5CEC-436D-A2F8-63D77103AD44

Jokerit jatkaa kenttäpelaajien osalta samalla kokoonpanolla kuin torstaina. Ryan Zapolski saa torjuntavuoron vuoden viimeisessä ottelussa.

Karri Rämö pelasi kaksi edellistä kamppailua, ensin Slovania vastaan Helsingissä ja torstaina Vitjazin vieraana. Rämö teki 27 torjuntaa, kun Jokerit otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten joulukuun 5. päivän. KHL:n tähdistöpeliin valittu ja sarjan nollapelitilastoa johtava Zapolski palaa nyt maalille.

Kuva: Jokerit

Rasmus Rissanen ja Juho Rautanen ovat edelleen sivussa, joten Podolskissa puolustajana pelannut Tommi Huhtala jatkaa Sami Lepistön pakkiparina. Huhtala teki torstaina voittomaalin kolmannen erän alkajaisiksi tarkalla rannelaukauksella.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Rissasen lisäksi puolustajat Niclas Andersen ja Mike Lundin sekä hyökkääjät Mika Niemi ja Antti Pihlström. Rautanen ei pelaa sairastumisen vuoksi ja Eeli Tolvanen jatkaa nuorten MM-kisoja Buffalossa, jossa Suomi kohtaa tänään Slovakian ja huomenna alkulohkon päätöspelissä isäntä USA:n.

Tomi Mäki on merkattu kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi, ja mikäli hän saa peliaikaa, tarkoittaa se hyökkääjälle 600. peliä jokeripaidassa. Punakeltaisten oma kasvatti ei ole Suomessa edustanut muita seuroja. Ennen Mäkeä ainoana 600 runkosarjaottelun rajapyykin Jokereissa on ylittänyt Jani Rita, joka pelasi seurassa 617 peliä.

Jokerit ja Slovan kohtasivat tiistaina Helsingissä ja vierailija otti joulukuun ensimmäisen voittonsa kaatamalla punakeltaiset luvuin 3-2. Jokerit vei laukaukset kohti maalia ottelussa peräti 47-19, mutta viimeistely tökki pahemman kerran. Slovan on näin ollen voittanut neljä viimeisintä keskinäistä kohtaamista KHL:ssä. Jokereiden edellinen voitto Bratislavan ylpeydestä tuli 23.9.2015.

Kuva: Jokerit

Torstain voiton ansiosta Jokerit kasvatti eronsa läntisen konferenssin neljäntenä olevaan Lokomotiv Jaroslavliin kuuteen pisteeseen. Helsinkiläiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin Lokomotiv, joka jatkaa pelejä vuodenvaihteen jälkeen 3.1. samaan aikaan Jokereiden kanssa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.