Scroll Top

Jokerit aloittaa neljän ottelun vieraskiertueen – Kalnins palaa maalille

7244629D-8FF7-4500-BC98-5028716C3175

Jokerit aloittaa neljän pelin vieraskiertueensa tänään tiistaina Ufassa klo 16.00 Suomen aikaa alkavassa pelissä Salavat Julajevia vastaan. Janis Kalnins on toipunut pienestä loukkaantumisesta ja palaa tänään helsinkiläisten tolppien väliin.

Perjantaina Jokerit otti 4-2-kotivoiton Torpedosta ja jatkaa läntisessä konferenssissa neljännellä sijalla. Kalnins oli sivussa kahdesta edellisestä pelistä pienen vamman vuoksi, mutta palaa nyt Jokereiden kokoonpanoon. Ryan Zapolski torjui kahdessa edellisessä pelissä.

Hyökkäysketjuihin tulee vain yksi muutos, kun Geoff Platt korvaa sairastumisen vuoksi sivussa olevan Mika Niemen. Myös Eemeli Räsänen palaa pitkän tauon jälkeen KHL-joukkueen kokoonpanoon. Syksyllä loukkaantunut puolustaja on pelannut kahden viime viikon aikana Mestiksen Kiekko-Vantaassa. Loukkaantuneiden listalla on Max Wärn, joka hänkin on mukana vieraskiertueella ja lähenee pelikuntoa. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Henri Ikonen ja Tomi Mäki.

Jokerit on voittanut kymmenestä viime pelistään viisi. Eroa kolmantena olevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Lokomotiviin on viisi pistettä. Kovimmassa iskussa pelaajista on viime viikkoina ollut Nicklas Jensen, jonka pisteputki on jo 11 pelin mittainen. Näissä kamppailuissa hyökkääjä on iskenyt 8+4=12 pistettä. Ainoastaan Juhamatti Aaltonen (13 peliä) on yltänyt pidempään pisteputkeen Jokereiden KHL-aikana.

Tiistain vastustaja Salavat Julajev on itäisessä konferenssissa kuudentena sijalla, jolta joukkue hyvin todennäköisesti myös aloittaa pudotuspelit. Joukkue pelaa tänään ensimmäisen kotiottelunsa miltei kolmeen viikkoon, sillä takana on kuuden vierasottelun putki, joista tuli kaksi voittoa ja neljä tappiota. Joukkue pelasi viimeksi lauantaina Habarovskissa, jossa Amur oli parempi luvuin 3-0.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä Jokerit taipui Salavat Julajeville 2-3. Kaikkiaan kohtaamiset ovat menneet KHL-aikana punakeltaisten eduksi 5-4. Jokerit voitti viime kaudella Ufassa voittomaalikilpailun jälkeen 5-4 huimassa trillerissä.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 93 Peter Regin – 76 Kristian Vesalainen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 12 Marko Anttila

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
3 Karl Stollery – 77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.