Jokereille helpohko voitto vaipat jalassa pelanneesta SKA:sta

Jokerit otti tänään kolmannen peräkkäisen voiton. Ratkaisumaaliksi jäi Jordan Schroederin toisessa erässä ylivoimalla laukoma 2-0 -osuma. Kotijoukkueen oli avauserässä vienyt 1-0 -johtoon Veli-Matti Savinainen.

Jokereiden vire on ollut joulun jälkeen hyvä, sillä ennen tätä iltaa nurin menivät Severstal Tsherepovets ja Lokomotiv Jaroslavl. Länsilohkossa toisena olevan SKA:n Jokerit on voittanut tämän kauden kolmessa kohtaamisessa kaksi kertaa.

– Me olimme tänään hyviä ensimmäiset 40 minuuttia. Kolmas erä meni vähän liikaa puolustamiseksi, emmekä saaneet hyökkäyspeliä oikein käyntiin. Kolme peliä, kolme voittoa, hieno vuoden lopetus, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumi.

Jokerit on kärsinyt poikkeuksellisen kauden aikana äärimmäisen suurista vaikeuksista. Joukkueelta on siirtynyt tukku sarjapelejä tuonnemmaksi karanteenimääräysten vuoksi ja mukana on myös ollut loukkaantumisia, luonnollisesti. Ja on epäselvää venäläiset tuntien, tullaanko rästipelejä pelaamaan koskaan.

Päävalmentaja Marjamäellä oli ymmärrettävä toive uudelle vuodelle.

– Pysytään terveinä, niin saadaan yleisö takaisin katsomoon, hän sanoi.

Vuodenvaihteen jälkeen Jokerit kohtaa KHL:ssä länsilohkoa johtavan Moskovan TsSKA:n vieraissa ensi sunnuntaina. Jokereilla on kyseisessä ottelussa täydet mahdollisuudet voittoon kun sen runko on vihdoin ehjä ja maalivahtipeli toimii.