Scroll Top

Jokereilla vuorossaan tänään kauden viimeinen runkosarjapeli

Henrik Haapala

Jokerit pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa tänään torstaina Amur Habarovskia vastaan. Helsinkiläisten kokoonpanoon paluun tekee Iiro Pakarinen. Maalilla torjuu Janis Kalnins.

Jokerit lähtee otteluun seitsemän pelin pisteputkessa. Tällä viikolla Helsingissä kaatui Vitjaz niin maanantaina kuin tiistainakin. Näistä peleistä sivussa ollut Pakarinen palaa nyt kokoonpanoon. Myös tiistaina huilanneet Peter Regin, Tommi Kivistö ja Alex Grant ovat jälleen kehissä.

Helsinkiläisten ykköspistemies runkosarjassa on ollut Brian O’Neill, joka lähtee Jordan Schroederin ja Nicklas Jensenin tavoin tämän illan peliin kolmen ottelun pisteputkessa. O’Neill on tehnyt runkosarjassa 52 ottelussa tehot 12+41=53. Hän on KHL:n pistepörssissä seitsemäntenä ja syöttöpörssissä toisena. O’Neill on lähellä sarjan tehotilaston ykköstilaa, jota hän pitää tällä hetkellä hallussaan lukemalla +30. Lähin uhkaaja on Dynamo Moskovan Vadim Shipatshjov (+27).

Jokerit on varmistanut runkosarjassa viidennen tilan, joten sijoituksen puolesta tämän illan pelissä ei ole panosta. Ensimmäisen playoff-kierroksen vastus on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Asia ratkeaa viimeistään lauantaina runkosarjan päätöskierroksella. Pudotuspelit alkavat 2. maaliskuuta ja Jokereiden ohjelma selviää viimeistään lauantain pelien jälkeen.

Tämän illan vastustaja Amur Habarovsk päättää kautensa runkosarjaan ja pelaa Jokereita vastaan nyt viimeistä edellisen ottelunsa. Idässä kymmenentenä oleva joukkue on ollut viime kamppailuissa pirteä, sillä neljän edellisen pelin saldo on kolme voittoa ja kaikista on irronnut pisteitä.

Jokerit ja Amur kohtasivat Habarovskissa lokakuussa. Tuolloin helsinkiläiset kärsivät 1-4-tappion, joten tänään on revanssin paikka.

Illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
13 Julius Junttila – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
33 Markus Hännikäinen – 80 Saku Mäenalanen – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 19 Veli-Matti Savinainen – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 36 Jakub Krejčík

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.