Jokereilla tiukka vastus vieraissa illan KHL-pelissä

Maanantai-ilta Moskovan valoissa on Jokereiden ensimmäinen testi raastavalla vieraskiertueella. Janis Kalnins on tolppien välissä Spartakia vastaan.

Jokerit sai muutaman päivän huilin ennen maanantaita ja lähtee nyt levänneenä pistejahtiin kahden peräkkäisen voiton siivittämänä. Keskiviikkona Helsingissä kaatui Salavat Julajev luvuin 3-1 tasaisessa kamppailussa. Sitä ennen Jokerit oli voittanut SKA:n 2-1 Pietarissa.

Iiro Pakarinen ja John Norman joutuivat valitettavasti loukkaantumisten vuoksi toipilaslistalle, eivätkä ole mukana vieraskiertueella. Pakarisen huili kestää noin kahdeksan viikkoa, kun taas Normanin tilanne arvioidaan uudelleen ensi viikon maajoukkuetauon jälkeen. Toiveissa on, että ruotsalainen pystyisi pelaamaan 21.12. Vitjaz-pelissä.

Kokoonpanoon palaa Julius Junttila, joka pelasi viimeksi marraskuun alussa. Hän ottaa paikan nelosketjusta Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan rinnalta. Myös Eeli Tolvanen ja Jonathan Pudas hyppäävät takaisin kehiin. Kokoonpanon ulkopuolella ovat Tommi Kivistö, Nuutti Viitasalo, Henri Ikonen ja Aleksi Halme sekä Helsinkiin harjoittelemaan jäänyt Sami Lepistö.

Jokerit ja Spartak ovat tasapisteissä seitsemäntenä ja kahdeksantena läntisessä konferenssissa, mutta helsinkiläisillä on kuusi ottelua vähemmän pelattuna. Olegs Znaroksin valmentama moskovalaisjoukkue palasi torstaina kotiin kaukaa idästä, jossa tuli kolme peräkkäistä tappiota Sibirille, Barysille ja Amurille.

Spartakin ykköshevonen on koko kauden ollut Jori Lehterä, joka on KHL:n pistepörssissä viidentenä ja syöttöpörssin kärjessä 28 pelin tehoin 5+27=32. Sentteri on huipputärkeä palanen Spartakin kokenutta ryhmää, jonka peli ei ole viime viikkoina ollut parhaassa mahdollisessa tikissä. Ylivoimapelissä moskovalaiset kuuluvat Jokereiden tavoin sarjan parhaimmistoon.

Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella Helsingissä, jossa Jokerit pöllytti tulostaululle lukemat 7-1. KHL-aikana runkosarjakohtaamiset ovat menneet punakeltaisille 15 kohtaamisessa voitoin 10-5.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 3 Niklas Friman
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.