Jokereilla tänään runkosarjan viimeinen kotipeli SKA:ta vastaan, Niemi jatkaa maalissa

Jokerit pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa tänään sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu läntisen konferenssin kakkonen SKA Pietari. Antti Niemi jatkaa helsinkiläisten maalilla.

Niemi torjui 34 laukausta perjantaina, kun Jokerit haki pisteet Avangard Omskin vieraana Moskovan liepeiltä Balashihasta. Voittomaalikilpailuun venyneen kamppailun ratkaisi Ahti Oksanen, joka teki kolme osumaa rankkareissa. Niemi vuorostaan pysäytti neljä vastustajan yritystä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Tommi Kivistö palaa kokoonpanoon yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Muuten miehistö on sama kuin perjantaina.

Jokerit on lännessä kolmantena ja tarvitsee yhden pisteen jäljellä olevista kahdesta pelistä varmistaakseen sijan. Dynamo Moskova kyttää neljäntenä kuuden pisteen päässä ja tarvitsisi Jokereiden tappioiden lisäksi voitot kaikista jäljellä olevista kolmesta pelistään helsinkiläisten ohittamiseen.

Jokerit on voittanut 11 viime pelistään yhdeksän ja ollut erinomaisessa vireessä marraskuun loppupuolelta lähtien. Samaa voi sanoa tämän päivän vastustaja SKA:sta, joka on parhaillaan kymmenen pelin voittoputkessa ja ottanut 16 edellisestä pelistään 14 voittoa.

Jokerit ja SKA ovat kohdanneet tällä kaudella kolmeen otteeseen ja kotietu on ollut valttia. Pietarissa SKA on ollut parempi luvuin 3-2 ja 4-1, mutta Hartwall Arenassa Jokerit murjoi jättiläisen jäänrakoon tammikuun alussa luvuin 6-0. Tappio on SKA:n suurinumeroisin sen KHL-aikana.

Tämän päivän jännitysnäytelmä alkaa klo 16.00.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (35 Aleksanteri Heiskanen)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.