Jokereilla tänään edessään vuoden viimeinen ottelu. Jatkuuko pisteputki?

Jokerit päättää vuoden 2019 kotiottelulla Vitjaz Podolskia vastaan. Janis Kalnins palaa helsinkiläisten maalille ja Nicklas Jensen pelaa ensimmäisen ottelunsa sitten syyskuun puolivälin.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jensen loukkaantui 15.9. pelatussa vierasottelussa SKA Pietaria vastaan. Pitkä kolmen ja puolen kuukauden toipilasjakso on nyt ohi ja hyökkääjä pääsee jälleen tositoimiin. Tanskalainen pelaa samassa ketjussa Petri Kontiolan ja Henri Ikosen kanssa.

Kalnins palaa helsinkiläisten maalille yhden ottelun tauon jälkeen. Antti Niemi torjui lauantaina, kun Jokerit koki 3-4-jatkoaikatappion Sotshille. Näin ollen voittoputki katkesi, mutta pisteputki on yhdeksän ottelun mittainen. Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneesta Spartakista ja kolmen pisteen päässä kolme ottelua enemmän pelanneesta Dynamosta.

Kahden ottelun vieraskiertue toi valitettavasti sairastuvalle kaksi uutta nimeä, sillä Veli-Matti Savinainen ja Antti Pihlström eivät ole tänään kokoonpanossa vammojen vuoksi. Molempien tilaa seurataan viikko kerrallaan. Loukkaantuneiden listalla ovat edelleen myös Saku Mäenalanen ja loppukauden sivussa oleva Oliver Lauridsen.

Sairastumisen vuoksi vieraskiertueen väliin jättänyt Mika Niemi palaa tänään kokoonpanoon nelosketjun keskelle Ahti Oksasen ja Marko Anttilan rinnalle. Terveinä sivussa ovat Aleksi Halme sekä Kiekko-Vantaan mukana jatkava Konsta Hirvonen. Lisäksi Alex Grant on Kanadan riveissä Spengler Cupissa.

Illan vastustaja Vitjaz on läntisessä konferenssissa kahdeksantena. Ex-jokerien Pekka Jormakan ja Ville Lajusen sekä kolmannen suomalaisen Joonas Nättisen edustama seura on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan, joista kaksi viimeisintä on tullut TsSKA Moskovan käsittelyssä. Vitjaz taistelee playoff-paikasta ja on tällä hetkellä kuusi pistettä kaksi ottelua enemmän pelannutta Sotshia edellä.

Jokerit ja Vitjaz eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. Helsinkiläiset ovat voittaneet viisi edellistä keskinäistä mittelöä, joten tappiota ei podolskilaisia vastaan ole koettu sitten lokakuun 2016.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
48 Henri Ikonen – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.